banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Adana İncirlik Üssü’nde neler oluyor? ABD tüm sivilleri çekti

Adana’nın İncirlik Hava Üssü'ndeki ABD'li personelin ailelerinin tamamı kentten ayrılırken bu durum “savaş öncesi sessizlikolarak yorumlanıyor.

Suriye’de IŞİD'e karşı gerçekleştirildiği belirtilen operasyonlarda koalisyon güçlerinin kullandığı Adana'nın İncirlik Üssü'ndeki ABD'li personelin ailelerinin tamamı kentten ayrıldı.

ABD’li asker ve personel yakınlarının ülkelerine dönmeleriyle ilgili gelişmeleri değerlendiren 39. Hava Kanat Komutanı Albay John Walker, "Ailelerimiz, bizler için çok önemli. Bizim, savaşa devam edebilmemiz için onların geride durması gerek. Bu tahliye işlemlerini zahmetsiz yapmak için elimizden geleni yapıyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

ABD’li asker aileleri ve sivillerin üssü terk etmesi ve ardından 39. Hava Kanat Komutanı Albay Walker’in konuyla ilgili açıklamaları, Adana’nın risk altında olduğu şeklinde yorumlandı.

Hatırlanacağı üzere, Washington Yönetimi tarafından Eylül 2015’te yayınlanan Türkiye'de görev yapan personel ailelerinin güvenlik gerekçesiyle ülkeden gönüllü tahliye edilmesi kararı, 29 Mart 2016'dan itibaren kesin tahliye emrine çevirmişti. Bu çerçevede başta Adana olmak üzere İzmir ve Muğla’daki asker ve personelin eş ve çocuklarının tahliyesine başlandı. Bugüne kadar ise bu hafta sonu 670 kadın ve çocuk Almanya’ya götürüldü. ABD’nin Almanya’daki üssüne ulaşan ailelerin, daha sonra ülkelerine geçiş yapacağı bildirildi. Eylül 2015'ten bu yana İncirlik'ten ayrılan ABD'li sivil sayısının bine ulaştığı ve üste tek bir ABD'li sivil kalmadığı belirtiliyor. (İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.