banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Adana'da Hz Hüseyin'i anma ve anlama etkinliği düzenlendi

Mustazaflar Cemiyeti Adana İl Temsilciliği, Hz Muhammed’in (SAV) torunu Hz. Hüseyin ile ailesinin Kerbela'da şehit edilmelerinin yıl dönümü münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

Seyhan ilçesi Kıbrıs Caddesi’nde bulunan Mustazaflar Cemiyeti Adana İl Temsilciliğinde düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hz Hüseyin’e ithafen yazılmış ilahi ve ezgilerin seslendirildiği programa, İlahiyatçı-Yazar Veysi Sonkaya konuşmacı olarak katıldı.

Hz Hüseyin’in hayatından kesitler sunan bir konuşma yapan Sonkaya, “Hz. Peygamber (sav) Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’e son derece düşkün olup onları çok severdi. Onların hakkında, ‘Allah'ım: Ben, bunları seviyorum. Sen de sev’ diye buyurmuştur. Ayrıca Peygamberimizin ‘Hasan ve Hüseyin'i seven, beni sevmiş, onlara kin tutan da bana kin tutmuştur’ buyurmuştur.” diye konuştu.

Hz Hüseyin’in asırlardır zulme karşı duruşun sembolü olduğunu dile getiren Sonkaya, Kerbela olayının ibret verici yönlerine değindi. Hz Hüseyin’i şehit edenlerin makam ve mevki hırsına kapılarak kendi Peygamberlerinin torununu göz kırpmadan katlettiğini vurgulayan Sonkaya, bu davanın hak ve batıl mücadelesi olduğunu söyledi. Sonkaya, kıyamete kadar sürecek bu mücadelede Yezidlerin değil Hüseyinlerin safında yer almak gerektiğine vurgu yaptı.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.