banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Flaş! 50 milyon kişinin kimlik bilgileri sızdıranlara soruşturma

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Bozdağ, yaklaşık 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin sızdığı iddiaları hakkında gereğinin yapılacağını söyledi

Bozdağ şöyle konuştu: "50 milyon gibi bir rakam. Bu seçmen sayısı kadar. Bu nereden, nasıl sızdı tahkik edilmesi lazım. Bununla ilgili gereği yapılacaktır. Türkiye kişisel verileri korumayı anayasal bir hak olarak düzenledi. Kişisel Verileri Koruma Kanunu'yla son derece önemli ilkeler konuldu."

Bu haber daha önce de çıkmıştı. 2010 yılında yine çıkmış. Sayın Binali Yıldırım'ın söylediği açıklama doğru bir açıklama. Benim söylediğim de onunla ilgili bir açıklama. Şu anda kişisel verileri koruma kanunu çıktı. Bu kanun sayın Cumhurbaşkanımızda, yakın bir zamanda yürürlüğe girecektir. Kanunla bütün vatandaşlarımızın kişisel verileri koruma altına alınmıştır, nasıl işleneceği kurallara bağlanmıştır. Bu düzenleme ile kişisel veriler tüm dünyada olduğu gibi koruma altına alınmıştır. Geçmişte 2010’da olan olay gibi bir olayın yaşanmaması için gereken tedbirler bu kanunla alınacaktır. Bu konuyla ilgili de sorumlular hakkında gereken yasal işlemler yapılacaktır."

Savcılık soruşturma başlattı

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin bazı internet sitelerinde yer alan haberler üzerine soruşturma başlattığı belirtildi.

İLKHA konuyu gündeme taşımıştı

Öte yandan İLKHA, 17 Şubat'ta konuyu gündeme taşımış, hacker grubu Anonymous'un Emniyet Genel Müdürlüğü’nü hacklediğini iddia ettiğini ve içeriği bilinmeyen bilgiler paylaştığını kaydetmişti.

Paylaşılan verilerin telefon numaraları ve medeni hal bilgileri hariç nüfus ve adres detaylarını içerdiği ortaya çıkmıştı. Kimlik bilgileri haricinde adres bilgilerinin en son 2012 yılında güncellendiği tahmin edilirken bu bilgilerin YSK'ya ait olduğu ve o zaman zarfında Türkiye'deki tüm seçmenlerin bilgilerini içerdiği, 2010-2012 yılında oy kullanma yaşını doldurmamış kişilerin ise bilgilerini içermediği düşünülüyor. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.