banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Urfalıların 11 Nisan çoşkusu Valiyi memnun etti


Açıklamasına 11 Nisan zaferini kanlarıyla elde eden şehitleri ve gazileri rahmet ve şükranla anarak başlayan Vali İzzettin Küçük: “Onikiler’i, mutasarrıf Şehit Nusret Beyefendiyi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum dedi.

11 Nisan kutlamaları kapsamında Şanlıurfa’nın şanına yakışır bir üç gün geçirdiğini Şanlıurfa halkına teşekkür ederek dile getiren Vali İzzettin Küçük açıklamasında: “Bu günleri daha görkemli yapmak için birinci gün kortej yürüyüşü yaptık. Halkımız çok yoğun bir şekilde iştirak etti. Halkımız sevinçle ve içtenlikle bu günü kutladı. Ertesi gün Türk Yıldızlarının muhteşem gösterisini izledik. Üçüncü gün ise çok özel bir gündü. Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası bizzat Meclis Başkanımız ve Başbakanımız tarafından tevdi edildi. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti Şanlıurfa’da toplandı. Çok özel ve ayrıcalıklı bir olaydı bu. Ben her şeyden önce bu üç günü sevinçle ve yüzümüzün akıyla geçirmemizin en önemli etkeni olan Şanlıurfa halkına teşekkür etmek istiyorum. Şanlıurfa halkı bu güzellikleri bağrına bastı. Bu onur ve şerefe kat be kat layık olduğunu ortaya koydu” cümlelerine yer verdi.  

Üç gün süren kutlamalarda emeği geçenlere de teşekkür eden Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük: “Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e çok teşekkür ediyorum. Bu görkemli üç günün yaşanmasında, kabinenin Şanlıurfa’da toplanmasında çok büyük emeği var. Güvenlik içerisinde hiçbir nahoş olay olmadan geçirdiğimiz bu üç gün için Jandarma Komutanımızın ve Emniyet Müdürümüzün şahıslarında bütün personellerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 10 Nisan Polis Haftasıydı ama Şanlıurfa halkı huzur ve sükun içerisinde bu üç günü yaşasın diye hiçbir etkinlik düzenlenmedi. Bu özel günlerini Şanlıurfalıların hizmetinde olarak geçirdiler. Büyükşehir Belediyemiz varıyla yokuyla bu hadisenin içindeydi. Başkan Nihat Çiftçi’nin şahsında da tüm Büyükşehir çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Belediyelerimiz, Kaymakamlıklarımız, tüm kamu kurumlarımız gerçekten yüzlerinin akıyla verilen görevleri hiçbir aksaklığa meydan vermeden yerine getirdiler ve bu tablo ortaya çıktı. Basınımız da bu üç günün kamuoyuna aktarılmasında önemli görevleri olmuştur. Bu tabloda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; Bakanlar Kurulu öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Şanlıurfa ile ilgili ana konuları dile getirdiklerini belirterek; Şanlıurfa’nın tarımsal sulama konusunu, eğitim ve Suriyeli misafirler konularını aktardıklarını kaydetti. Şanlıurfa’da yapılan Turizm Çalıştayının da bölge turizmi açısından önemli olduğunu vurgulayan Vali İzzettin Küçük; Şanlıurfa’nın tanıtımı için Bakan Mahir Ünal’ın bakanlık nezdinde çalışmalar ortaya koyacağını söyledi.

Sağlık konusunda gelen soruları da cevaplayan Vali İzzettin Küçük: “Eyyübiye Devlet Hastanesi kısmetse Haziran-Temmuz aylarında açılacak. Orada 850 yataklı bir potansiyel mevcut. Gelişmeler şu anda bin 700 yataklı şehir hastanesiyle ilgili YPK kararı çıkarıldığı şeklindedir. Bu hızla devam edecektir. Ama Eyyübiye Devlet Hastanesinin açılmasıyla pek çok sorun giderilmiş olacaktır” dedi.

Son olarak Şanlıurfa’da düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısına değinen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük: “Bakanlarımız Şanlıurfa’dan büyük bir memnuniyetle ayrıldılar. Bu memnuniyetini Sayın Başbakanımız grup toplantısında defalarca açık bir şekilde dile getirerek belirtti. Şanlıurfalılar tarafından ev sahipliğinin en güzeli yapıldı. Hiçbir eksiklik veya güvenlik sıkıntısı yaşanmamıştır. Vatandaşlarımız her yerde Başbakanımızı bağrına basmıştır. Mükemmellik insana ait bir şey değildir. Muhakkak ufak tefek aksaklıklar olmuştur ama ana konularda asla bir sorun yoktur” dedi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün makamında düzenlenen basın toplantısında İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ve İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.