banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Abide kavşağında yaya tehlikesi

Yetkililere seslenen vatandaşlar,”Buraya üst geçit yapılması için illa birisinin ölmesi mi gerekiyor? diye konuştu

 

ÜST GEÇİTLER GEÇİCİ BİR SÜRELİĞİNE KALDIRILDI

AK Parti’nin 4 yılda 400 proje kapsamında olan Abide Kavşağı projesi’nin temeli, 20 Nisan 2012 yılında yapıldı. Şanlıurfa trafiğini rahatlatacak olan Abide Kavşağı projesi için yüklenici firmaya 6 ay süre verildi. Çalışmalar kapsamında, Gaziantep-Mardin istikametindeki ve Diyarbakır Yolundaki üst geçitler geçici bir süreliğine kaldırıldı. İşi yüklenen firma projeyi 6 ayda bitirdi.Fakat geçici olarak kaldırılan üst geçitler halen yapılmadı.

 

ADETA ÖLÜMLE DANS EDİYORLAR

ŞANLIURFA Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Kız İmam Hatip Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesinin yanı sıra 112 Acil Servis Komuta Merkezi’nin bulunduğu Gaziantep-Mardin istikametinde üst geçidin olmaması öğrencilerin hayatını tehlikeye sokuyor. Abide kavşağının tam ortasında yapılan yaya geçidi ile en yakın üst geçitler arasında neredeyse bir kilometre mesafe bulunuyor. Ve bu mesafeyi yürümek istemeyen öğrenciler ve vatandaşlar her gün adeta ölümle dans edercesine üzerlerine hızla gelen araçlar arasından karşıdan karşıya geçiyor.

 

VATANDAŞ TEPKİLİ

YOLUN çok büyük tehlike arz ettiğini belirten vatandaşlar,tepkilerini şöyle dile getirdiler:  “Yolun hemen yan tarafında 2 okul var, öğrencilerin okul çıkışında burada bir yoğunluk yaşanıyor.Başta öğrenciler olmak üzere birçok insan buradan geçiyor. Yetkililerin bu yolda bir üst geçit yapması için illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor.”

 

BU YOLDA ÖLÜM OLMADAN ÜST GEÇİT YAPILMASINI İSTİYORUZ

OKULA gitmek için bu yolu kullandıklarını ifade eden öğrenciler ise, “Abide kavşağı açılmadan önce burada üst geçit vardı biz okuldan çıktık mı karşı yola geçmek için üst geçidi kullanıyorduk. Şimdi o üst geçitler r Abide kavşağı projesi nedeniyle kaldırıldı. Şimdi biz okuldan çıktığımız vakit mecburen ya abide kavşağını dolanmamız lazım ya da kaza tehlikesi olan yoldan karşıya geçmemiz gerek. Bu yolda ölüm olmadan can kaybı olmadan bir an önce yetkililerimizin üst geçide duyarlı olmalarını istiyoruz. Buradan arabalar acil çıkışlar yapıyor. Temennimiz daha bu can kayıplarının olmadan yetkililerimizin bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz.” diye konuştular.

Ahmet Doğan, Ercan Çimen / Şanlıurfa Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.