banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Abdurrahman Dilipak Urfa'da Konuştu: İşi Ehline Vereceğiz

Araştırmacı Yazar Abdurrahman Dilipak, Müslümanların adalet, barış ve hürriyetin teminatı olması gerektiğini belirterek, adalet ve barış yoksa hiçbir hürriyetin güvencesinin olmayacağını ifade etti.

Şanlıurfa'da düzenlenen "3. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı"na katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Araştırmacı Yazar Abdurrahman Dilipak, Şanlıurfa İHH Temsilciliği'nde düzenlenen "Gençliğin İnşası" konulu seminere konuşmacı olarak katıldı.

Müslümanların adalet, barış ve hürriyetin teminatı olması gerektiğini belirten Dilipak, adalet ve barışın olmadığı yerde hürriyetin güvencesinin olmayacağını ifade etti.

Seminer, Mikail Nakışlı tarafından okunan Kur'an'ı Kerim ile başladı.

Selamlama konuşması için kürsüye davet edilen İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, "Şanlıurfa İHH olarak Gençliğin İnşası Seminerlerini 3.5 yıldır yapıyoruz. Malumunuz İslam coğrafyasının değişik yerlerinden Filistin'den Somali'ye, Sudan'dan, Güney Afrika'ya kadar çok farklı ülkelerden hocalarımızı burada misafir edip, gençlerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız gençlerimizi farklı alim, aydın ve yazarlarla buluşturarak onların ufkunu aydınlatmak, ilmi seviyelerine az da olsa katkıda bulunarak Allahın izni ve inayetiyle ümmet bilinciyle büyüyen bir gençlik inşa etmek istiyoruz. Bu akşam da çok değerli bir üstadımız, gönlü pak, yolu inşallah hak, vicdanı ve dili pak olan araştırmacı yazar Abdurrahman Dilipak hocamızı ağırlıyoruz. Onu ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Davetimize icabet ettikleri için hocamıza çok teşekkür ederiz. Değerli gençler! Bu akşam hepimiz hocamızı can kulağı ile dinleyip inşallah hocamızdan maksimum derecede istifade etmeye çalışalım. dedi.

Araştırmacı Yazar Dilipak, konuşmasında Müslümanların sahip olması gereken özelliklere vurgu yaptı.

Dilipak, "Allah'ın kulu, Resul'ünün ümmetiyiz. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberin ümmetiyiz. Bu anlamda yeryüzünden hesaba çekileceğiz. Sadece Müslümanlardan, kendi ülkemizden, hayvan ve bitkilerden değil; havadan, sudan ve topraktan da hesaba çekileceğiz. Biz yeryüzünde Allah'ın rızasının tecellisinin vesilesi olacağız. Hazreti Ömer bunu şöyle açıklar: 'Kenar-ı Dicle'de, bir kurt aşırsa koyunu, gelir de Adl-i İlahi sorar Ömer'den onu.' Yıkık bir köprüden geçerken ayağı sürçen topal keçinin sorumluluğu da Hazreti Ömer'e aittir. Biz yer yüzünde Hakk'ın ve halkın gören güzü, işiten kulağı, tutan eli ve haykıran sesi olacağız. Müslümanlar, dünyada olup biten şeyleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip değildir." şeklinde konuştu.

"İnsan insanla barışık değilse fıtrat ve tabiatla da barışık olmaz"

Müslümanlar güvenilir ve emin olması gerektiğinin altını çizin Dilipak, şu ifadeleri kullandı:

"İşi ehline vereceğiz. Ehliyet ve liyakat imandan önce gelecek. Bütün insanlar bizim kendilerine karşı davranışlarımızda; mal, can, namus, akıl, inanç ve nesil konusunda bizden emin olacak. Biz 'el emin' olacağız. Biz bütün insanlığın bu dünyada adalet, barış ve hürriyet içerisinde yaşamasının teminatı olacağız. Bunun da karşılığını Allah'tan bekliyor olarak yapacağız. Adalet yoksa barış teslimiyettir. Adalet ve barış yoksa hiçbir hürriyetin güvencesi yoktur. Barış yani selam aynı zamanda Allah'ın adıdır. İslam 's-l-m' kökünden barışa giden yoldur. Barışın birinci şartı; insanın aklı ile imanını ve vicdanını barıştırmasıdır. Eğer aklınızla, vicdanınız ve imanınız barış halinde değilse insan insanla barışık olmaz. İnsan, insanla barışık değilse fıtrat ve tabiatla da barışık olmaz. Hayvanları öldürür, ekinleri talan eder. Yeryüzünü fesada verir. İnsan, akıl ve vicdanı ile barıştırırsa insanla da barışır. İnsan, tabiat ve fıtratla barışır. Bu üç barış insanı Allah ile barışa götürür. Eğer barış halinde değilse Allah ile savaştadır."

Seminere Suriyeli gençlerinde yoğun ilgi gösterdiği ve bundan dolayo da program MçAli Bozdağ tarafında da tercüme edildi. Program sonunda İHH Temsilcisi Behçet Atila ve katılımcılar tarafından Araştırmacı Yazar A.Dilipak ve STK ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanı sayın  Murat Müjdeci’ye Plaket takdim edildi.

Daha sonra Dilipak İHH Mavi Marmara Konferans salonunda kitaplarını imzaladı.
 

Ünlü Gazeteci/Yazar Abdurahman Dilipak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi STK ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanı sayın Murat Mujdeci bey, Mustafa Altun bey ve beraberindekiler İHH Şanlıurfa Temsilciliğinin Eyyübiye Hayati Harrani’deki Mesleki Eğitim Merkezini de ziyaret ettiler. Çok memnun kaldıkları gözlenen misafirlere İHH İl Temsilcisi Behçet Atila bilgi verdi.  

Şu ana kadar 1000'in üzerinde Suriyeli gencin bu meslek eğitim merkezinden mezun olarak meslek öğrendiklerini ifade eden Atila, Ş.Urfa İHH Mesleki Eğitim Merkezi'mizde şu kurslar mevcuttur; “Bayanlar için; Dikiş Kursu,  Baylar için; - Cep Telefon Tamir Kursu - Elektrik Tesisat Kursu  - Elektronik Ev Aletleri Tamir Kursu  - Berberlik Kursu  - CNC (CAD/CAM) Kursu  - İlk Yardım Kursu  - Alarm Sistemleri Kursu  - Dil Kursları” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Abdurrahman Dilipak Urfada
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.