banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Abdullah Özbek suikastı davası ertelendi

İstanbul Zeytinburnu'nda Özbek din adamı Abdullah Özbek'in katledilmesi olayıyla ilgili tutuklu  iki sanığın yargılanmasına başlandı. Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Sobir Shukurov ile Eldar Aslan ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, din adamı Abdullah Özbek'in eski eşi Emine Demir ve tercüman da hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Eldar Aslan, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, tetikçilik yapmadığını öne sürerek,  ''Kimseyi öldürmedim. Sobir Shukurov ile, yakalanmadan 3-3,5 ay önce tanıştım. Ben Rusya doğumluyum. Türkiye'ye 2001'de geldim. Sobir ile tercümanlık yaparken Antalya'da tanıştım. İstanbul'daki alacak verecek işleri nedeniyle Sobir ile dolaştık, yolları bilmediği için kendisine yolları gösteriyordum.'' dedi.

Diğer tutuklu sanık Sobir Shukurov da suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, diğer sanığı azmettirmediğini savundu. Shukurov, tutuklanmadan 3 ay önce Eldar Aslan ile Antalya'da tanıştığını belirtti. İstanbul'a kız arkadaşıyla geldiğini anlatan Shukurov, ''Esasında Zeytinburnu civarında Eldar'ın eski hanımını bulmaya gelmiştik. Bu nedenle Zeytinburnu civarında dolaştık. Bir senedir 3 defa Türkiye'ye geldim. Suçlamaları kabul etmiyorum'' diye konuştu.

Abdullah Özbek'in eski eşi Emine Demir de maktul Abdullah Özbek'in önceden nikahlı eşi olduğunu, ayrıldıklarını, 7 çocukları bulunduğunu belirterek, ''Sanıklar, Zeytinburnu civarında sürekli dolaşmışlar. Sokakları da çok güzel ezberlemişler. Orada ne yaptıklarını açıklayamıyorlar. Sanıkların savunmalarını kabul etmiyorum. Şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum'' dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İMKAN-DER davanın takipçisi

Duruşma sonrası açıklama yapan İMKAN-DER Genel Başkanı Murat Özer, Zeytinburnu'nda yine bir istihbarat faaliyeti sonucu katledilen Abdullah Özbek Buhari Hoca'nın duruşmasının takipçisi olacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Bize göre bu, daha önceki Çeçen ve Tacik cinayetlerinin devamıdır. Aynı şekilde hem Özbek istihbaratının hem Tacik istihbaratının ve bunun büyük patronu anlamındaki Rus istihbaratının işlemiş olduğu bir cürüm olduğuna inanıyoruz. Rus istihbaratı ve çevresindeki bu diğer küçük istihbarat örgütleri, Türkiye'ye sığınmış bulunan Ortaasyalı ve Kafkasyalı muhalif liderlere yönelik çeşitli suikastler gerçekleştiriyor. Biz bu suikastlerin karşısındayız.   Bu cürümlerin engellenebilmesi için her türlü hukuki yola başvurulması, adalet önünde bu katillerden hesap sorulması gerektiğini düşünüyoruz.''  (Erkam Yavuz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.