banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Abdullah Aksak'ı Düşüren Dilekçeyi YSK'ya Eski Başkan Atilla Vermiş

AK Parti Ceylanpınar ilçe belediye başkanı Abdullah Aksak Yüksek Seçim kurulu Kararıyla görevinden alınması yankısı devam ederken, Yüksek Seçim Kurulunu, bir önceki dönem Ceylenpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın Avukatları aracılığıyla verdiği dilekçe ile görevden alındığı ortaya çıktı.

AK Parti Ceylanpınar ilçe belediye başkanı Abdullah Aksak'ın mazbatasının geri alınmasına sebebiyet veren suçun ortaya çıkması için avukatları Av. Şükrü YILDIZOĞULLARI ve Av. Emir ATİLLA aracılığıyla YSK'yabaşvuran Menderes Atilla'nın o dilekçesine RHA AJANS ulaştı.
Ceylanpınar belediye başkanı Abdullah Aksak 'ın mazbatasını iptal edilmesine sebep gösterdiği o kararı şu şekilde:

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI
Seçim Hizmetleri Genel Müdürlügü
12/12/2019
Sayı : 37540380-050.01.04-E.619549 Konu : Kısa Karar
İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA
CEYLANPINAR/ŞANLIURFA
ilgi: a) 11/11/2019 tarihli, E.482945 sayılı yazı.
b) Yüksek Seçim Kurulunun 12/12/2019 tarihli ve 2019/5390 sayılı kararı
İlgi (a)'da kayıtlı yazı ekinde Menderes ATİLLA vekili Av. Şükrü YILDIZOĞULLARI ve Av. Emir ATİLLA tarafından müşterek imzalanarak gönderilen 08/11/2019 tarihli dilekçede: 31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde Ceylanpınar Belediye Başkanı seçilen Abdullah AKSAK'ın Ceylanpınar Asliye Ceza Mahkemesinin 1995/54 Esas, 1996/4 Karar sayılı ilamı ile 6136 sayılı Kanuna muhalefet suçundan 2 yıl ve üzeri mahkumiyet cezası aldığı, cezanın infazından sonra memnu hakların iadesine ilişkin bir karar bulunmadığı belirtilerek Abdullah AKSAK'ın mazbatasının iptaline karar verilmesinin istenilmesi üzerine; ilgi (b)'de kayıtlı Kurulumuzun kararı ile 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimde Ceylanpınar Belediye Başkanlığına seçilen Abdullah AKSAK'in mazbatasının iptaline karar verilmiştir.
Söz konusu gerekçeli karar bilahare gönderilecektir. Bilgi edinilmesi ve gereği ile yazımızın ilgililere tebliği rica olunur.
Sadi GÜVEN Yüksek Seçim Kurulu Başkanı
Re-imzalıdır

Anahtar Kelimeler:
Abdullah AksakCelyanpınar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.