banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Urfa 96 yıl beklediği İstiklal madalyasına kavuştu

Şanlıurfa'ya İstiklal madalyasını bugün GAP Arena kapalı spor salonunda düzenlenen 11 Nisan kurtuluş etkinlikleri programında verildi.

Şanlıurfa'nın96 yıl bekledigi İstiklal madalyasını bizzat Başbakan ahmet davutoğlu verdi. Ahmet Davutoğlu'ndan Uranın istiklal madalyasını Urfa adına Büyükşehir belediye başkanı Nihat Çiftçi ve Şanlıurfa Valisi İzettin Kuçuk aldı.  

Törende konuşan Davutoğlu, Elimizde İstiklal Madalyası'yla Şanlıurfa'dayız

"Bu Şanlıurfa’ya 6. gelişim. Elimiz boş gelmeyelim dedik. Size bir hediye ile geldik. Düşündük baktık Şanlıurfa’nın gecikmiş bir hakkı var. İstiklal madalyası. Elimizde İstiklal madalyasıyla 11 Nisan'da 96. kurtuluş yıl dönümünde Şanlıurfa’dayız. Sizler de bizler de her zaman başımız dik olacak. Her zaman hürriyetin, istiklalin bekçisi sözcüsü olacağız. Şanlıurfalılar bu şehri savunarak aslında Anadolu’daki istiklal ateşinin de öncülüğünü yaptı. Bir gün Halep te Rakka da Humus da Şam da özgür olacak inşallah. Şanlıurfa’yı kardeşlerinden ayırmaya çalıştılar. 100 yıl sonra Şanlıurfalılar kardeşlerine kucak açtı. Şanlıurfa’yı hızlı trenle buluşturacağız. 3 milyon dönümlük araziyi sulamaya açacağız. Bakanlar kurulumuzla birlikte huzurunuzdayız. TBMM başkanıyla birlikte buradayız, 78 milyonun yüreğiyle buradayız. Başbakanlığım döneminde Başkent dışındaki ilk bakanlar kurulu toplantısı Şanlıurfa’da gerçekleşecek. İstiklal madalyanız hayırlı uğurlu olsun"


Urfa adına madalyayı teslim alan Vali İzettin Küçük: "96 yıl bekledigi İstiklal madalyasını aldı.  Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.