banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Abdusselam İrdem Şanlıurfa'daki kabri başında anıldı

Diyarbakır’da 90'lı yıllarda gözaltında işkence edilerek katledilen Abdusselam İrdem, Şanlıurfa’da mezarı başında anıldı.


90'lı yıllarda Diyarbakır'da gözaltına alındıktan sonra günlerce gördüğü işkenceler sonucunda katledilen Abdusselam İrdem, Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesine bağlı Apaydın (Heqêç) köyündeki kabri başında anıldı.

Programa HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın, Abdusselam İrdem'in anne ve babasının yanı sıra yüzlerce kişi katılım gösterdi.

Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Molla Sinan Ünel, şehadet ve şehitliğin önemine binaen programa katılanlara hitap etti.

Şehitlerin, Kur’an susmasın diye feda olduklarını söyleyen Ünel, şöyle konuştu: “Aziz şehidimizi rahmetle anıyoruz. Ona minnettarız. Allah’ın dini yeryüzünde hâkim olsun, Kur’an susmasın, insanlar cehenneme gitmesin, Allah’ın davası sönmesin diye her şeyin feda edilmesi gerektiğini, Allah’ın davasının her şeyin üstünde olduğunu bize gösterdi. Ailesini, kariyerini ve bedenini bu davaya feda ederek gösterdi.”

“Aziz şehitlerimizi tanımalıyız”

Ünel, “Biz bu aziz şehitlerimizi tanımalıyız. Bu davanın bugün buralara çok rahatlıkla gelmediğini bilmeliyiz. Eğer bizler bugün medreselerimizde âlimlere icazet veriyorsak, meydanlarda tevhit bayrağını dalgalandırıyorsak, İslami hizmetleri bu coğrafyada sürdürüyorsak başta Şehid Abdüsselam kardeşimiz olmak üzere diğer aziz şehitlerimizin o pak ve aziz kanlarına borçluyuz. Şehit kardeşlerimize olan sadakatimizi, vefa borcumuzu ödemek için buradayız. Dolayısıyla aziz şehitlerimizi daha iyi tanımalıyız.” dedi.

“Şehit Abdüsselam şahsında tüm şehitlerimizle ahitleşmeye gelmişiz”

Bugün sadece Fatiha okumak için gelmediklerini, şehitlerle ahitleşmek için geldiklerini belirten Ünel, konuşmasına şöyle devam etti: “Şehitlere ziyaretler normal bir kabir ziyareti değildir. Bizler bugün buraya sadece şehidimizin ruhuna bir Fatiha okumak için gelmemişiz. Bizler bugün burada şehid Abdüsselam kardeşimizin şahsında tüm şehitlerimizle ahitleşmeye gelmişiz. Onlara söz vermeye gelmişiz. Uğruna canlarını verdikleri İslam davasını bıraktıkları yerden omuzlayacağımıza dair söz vermeye gelmişiz.”

Şehitleri katledenlerin Allah’ın ikramlarını idrak edemediklerini sözlerine ekleyen Ünel, “Şehit Abdüsselam kardeşimizi, Hüseyinlerimizi, Selahaddinlerimizi, Yasinlerimizi, Turanlarımızı, Aytaç hocalarımızı vahşice katledenler keşke Rabbimizin onlara sunmuş olduğu ikramları görebilseydiler. Fakat onlar anlayamazlar ve idrak edemezler. Çünkü onlar bunu anlayacak kapasitede değillerdir.” dedi.

Molla Sinan Ünel’in konuşmasının ardından ziyaretçiler Abdüsselem İrdem’in babasıyla salavatlar eşliğinde bayramlaştı. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.