banner2
Öne Çıkanlar karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Yeşilova Nicolò Zaniolo KCCA FC

80 Bin Metrekarelik Parkta Çalışmalar Sürüyor

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ahmet Yesevi mahallesinde yapımı devam eden park ve havuz çalışmalarını yerinde inceledi. Gezisine ilk olarak 80 bin metrekarelik alan üzerinde yapım çalışmaları devam eden ve mahallenin ismini alan Ahmet Yesevi Parkı ile başlayan Başkan Nihat Çiftçi, parkın tamamlanması ile birlikte bölge sakinlerinin refah düzeyini daha da yükselteceklerini söyledi.

Yaz aylarının sonuna doğru parkta ağaçlandırma çalışmalarının başlanacağını sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "1 Kasım öncesi Ahmet Yesevi Mahallemizde temelini attığımız 80 bin metrekarelik alan üzerindeki parkımızda bugün incelemelerde bulunduk. Parkımızda yüzme havuzları, meydanlar, kuru havuzlar, pergoneler, yeşil alan çalışmaları, dinlenme ve yürüyüş alanlarından oluşan çok güzel bir alan kazandırıyoruz. Ahmet Yesevi Mahallemizin yaşam kalitesini yükseltecek bir hizmet dana sunuyoruz. Şuanda iş bitirme olarak yüzde 75 düzeylerinde. Yüklenici firma yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Çevre Koruma Ve Kontrol Daire Başkanlığımız alanda kontrollerini yürütüyorlar. Bu çalışmamızda da sona doğru gelmiş bulunmaktayız. Büyükşehir 13 ilçede de hızlı bir çalışma içerisinde. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

AHMET YESEVİ GENÇLİĞİNE OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Parktaki temaslarının ardından havuz yapım çalışmalarını da inceleyen Başkan Çiftçi, gençlik üzerinde havuz kültürünü tamamen oluşturmak istediklerini belirtti. Şanlıurfa'nın kanaletlerde boğulma olayları ile gündeme gelmemesini ve gençlerin sportif aktivitelere katılımını arttırmak için ellerinden gelen imkanları seferber ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak havuz yapımlarına önem veriyoruz. Şanlıurfa sıcak bir iklim kuşağında yer alıyor. Türkiye'nin en genç nüfusunu içerisinde barındırıyor. Gençlerimizin hem yüzmede kendilerini geliştirebilmesi hem de sportif aktivitelere katılımlarını sağlamak istiyoruz. Bünyemizdeki havuzlarda şuan toplamda 107 uzman personelimiz görev yapıyor. Büyükşehir olarak önemli çalışmalara imza atıyoruz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.