banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

72 STK'dan Eğitim-Sen'e tepki

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu önünde basın açıklamasında bulunan 72 STK, Eğitim-Sen’in geçtiğimiz günlerde okul önünde, kız ve erkek öğrencilerin ayrı olarak eğitim görmesini protesto etmesine tepki gösterdi.

Kayapınar’da, Eğitim-Sen’e bağlı bir gurubun Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu önünde, kız ve erkek öğrenci sınıflarının ayrı olmasını protesto edip karma eğitim talep etmelerine tepki gösteren 72 İslami sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Eğitim-Sen’in yaptıkları eylemler ile Kemalist rejimin zulüm ve ceberut anlayışını sürdürmeyi arzuladığına dikkat çektiler.

Okul önünde bir basın açıklaması yaparak okulun idareci ve öğretmenlerine destek veren STK’lar, Eğitim-Sen’i de statüko yanlısı eylemlerinden dolayı kınadı. Basın açıklamasını sivil toplum kuruluşları adına Yahya Oğraş okudu.

Cumhuriyetin kuruluşuyla Kemalist rejimin ırkçılık ve laiklik üzerine tesis ettiği devlette, dine ve dindarlara karşı bugüne kadar süren zulüm furyasına dikkat çekerek basın açıklamasına başlayan Oğraş, yapılan uygulamaların faşizanca olduğunu ve sayılamayacak kadar tahribat meydana getirdiğini dile getirdi.

Oğraş, “Din eğitiminin yasaklanması, âlimlerin idam edilmeleri ya da hapis ve sürgünlerle cezalandırılmaları, İslam’ın en temel değerlerinden olan tesettürün tüm alanlardan silinmek istenerek yasaklanması, okullarda karma eğitim zulmünün zorunlu hale getirilmesi bu zulümlerden sadece birkaç tanesidir. ” dedi.

Yapılan zulümlerin, Müslüman halkın büyük bedeller ödemesi sonucunda son bulma aşamasına geldiğini belirten Oğraş, “Fakat son zamanlarda dillerinden ‘özgürlük, eşitlik, adalet’ gibi şiarları düşürmeyen Eğitim-Sen gibi yasakçı mesleki örgütler, pratikleriyle Kemalist rejimin zulüm ve ceberut anlayışının sürmesini istemekteler.” ifadelerini kullandı.

11 Kasım 2015’te Eğitim-Sen’e bağlı akıldan, izandan ve ahlaktan yoksun bir grubun Kayapınar Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu önünde, okulda kız ve erkek sınıflarının ayrı olmasını protesto amacıyla çirkin bir gösteri düzenlediğini hatırlatan Oğraş, Eğitim-Sen grubunun öğrenci ve velilerin büyük tepkisiyle çirkin emellerine ulaşamadan dağıldıklarını ifade etti.

Eğitim-Sen'in gayesinin Kemalist rejimin tarihin çöplüğünde kalan zalimane uygulamalarını yeniden canlandırmak olduğuna vurgu yapan Oğraş, açıklamaya şöyle devam etti: “Onlar bu çirkin eylemleriyle yasalara uygun bir şekilde, ihtiyaçlar gözetilerek ve öğrenci velilerinin de talebiyle yapılan bu uygulamayı, bazı odaklara ispiyon ederek sözde baltalamaya çalışmaktalar. Asıl amaçları ‘İslam dini karşıtlığı’ iken bunu maskeleyerek yasalara ve mevzuatlara sığınmaktadırlar. Onlar bu eylemleriyle kirli fikirlerine çocuklarımızı alet etmeye çalışıyorlar. Siyasi çıkarlarına okullarımızı alet ediyorlar. Başta okul müdürü olmak üzere okul idaresinin yapmış olduğu bu uygulama çok yerinde ve takdire şayan iken onların, olayı başka yerlere çekmeye çalışmaları gayr-i ahlakidir.”

11 Kasım Çarşamba günü Eğitim-Sen üyesi bir grup; kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda eğitim görmesini protesto etmek amacıyla Kayapınar Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu önünde basın açıklaması yapmak istemiş, fakat öğrencilerin tepkisine ve yuhalamalarına maruz kalarak dağılmak zorunda kalmıştı.

Öğrenci ve veliler uygulamadan memnun

Olayı duyan öğrenci velileri çocuklarının durumlarından endişe etmesi üzerine okul müdürüyle görüşerek okul yönetiminin başlattığı uygulamaya destek verdi. Veliler, okul müdürüne teşekkür ederek, yapılan uygulamanın tüm okullarda uygulanmasını umut ettiklerini ifade ettiler.

Öğrenciler ise kendilerinin de anne ve babaların da memnun olduğunu söyleyerek, uygulamanın kendilerinde olumlu etki yarattığını ve bu uygulama sonucunda derslerinden daha çok verim aldıklarını kaydetti. (M. Sıddık Bilge/Hamza Adıyaman – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.