banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

70 Kişiye Zeytin Tadımı Eğitimi Verildi

 

Harran Üniversitesi, GAP BKİ ve Karacadağ Kalkınma Ajansı mali destek programı kapsamında Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr Ebru Sakar’ın yöneticisi bulunduğu proje kapsamında, Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi anfisinde düzenlenen programda; zeytinyağı tadım eğitimi ve sofralık zeytin üretim teknikleri eğitimleri yapıldı. Bu eğitim projesi kapsamında, alanlarında uzman kişiler olan Tadım Uzmanı Serdar Öçten Ünsal ve salamura eğitimi Gıda Mühendisi Nilgün Olan tarafından 70 kişiye hem salamura hem de zeytinyağı tadım eğitimleri verildi.
70 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ
Zeytindostu Derneği ile birlikte Peygamberler Şehrinde Zeytinde Makinalı Hasat ve Şanlıurfa Belediyesi işbirliği ile Kutsal Ağaç Zeytin Anavatanına Geri Dönüyor projelerinde organizatör olarak görev yapan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ebrulim Zeytinyağı Tesisi Proje Yöneticisi ve Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Ebru Sakar, 4 gün devam eden program kapsamında 70 kişiye eğitim verildiğini söyledi.

Bu proje kapsamında organik zeytin yetiştiriciliğini bölgede yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyleyen Ebru Sakar; Bölgedeki potansiyeli ortaya çıkarmak istiyoruz. ‘Şanlıurfa’da organik zeytin üretiyor, sağlıklı yaşıyorum’ isimli projemizde 4 eğitim programı ve salamura tesisi açılışı yer alıyor. Amacımız, bu eğitimle zeytinyağını tanıtmak, zeytinyağı tadım eğitimiyle insanları bilinçlendirmesini sağlamak, zeytincilik konusunda bölgede eksiliği bulunan budama, gübreleme, kültür uygulamaları konusunda bilgilendirme eğitim zincirlerini başlatmaktır” dedi.

Tadım eğitimi uzmanı Serdar Öçten Ünsal ise yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Düzenlenen bu eğitimle Şanlıurfa’daki tüketicilere zeytin ve zeytinyağının nasıl üretildiğini hangi aşamalardan geçtiğini ve kaliteli zeytinyağı üretirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Üretimde en önemli şey zeytin alırken rengine bakılmasını ve koklamalarını öneriyoruz. Zeytinyağının Urfa koşullarında mutlaka soğuk ortamda saklanması gerekiyor. Kursiyerlerimizi bu konuda bilgilendiriyoruz. Urfa’da zeytin doğal olarak tüketmeleri ve insanların sağlıklı beslenmeleri için bu eğitimleri veriyoruz” diye konuştu.

Ücretsiz olarak verilen programların sonunda katılımcılara sertifika verildi.
Daha sonraki eğitimler zinciri ise kültürel uygulamalar budama, gübreleme, sulama şeklinde tamamen yetiştiricilik ve ıslah konusunda devam edecektir. Kasım ayı sonunda ise Proje kapsamında Salamura Tesisi açılışı gerçekleştirilmiş olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.