banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

4/D İşçilerini Sevindiren Kanun TBMM'den Geçti

Taşeron işçilerin merakla bekledikleri kıdem tazminatı ile ilgili detayların yer aldığı maddeler tartışılmak ve karar bağlanmak için meclis gündemine gelmeye devam ediyor.
Yeni maddelerin de ilave edilmesinin beklendiği iyileştirmeler ile emekli ikramiyelerinin nasıl şekilleneceği açısından önemli olan bir takım detaylar meclis gündeminden geçmeye devam ediyor. Meclis’in gündeminde yaşanan son gelişmelerden birisi de kıdem tazminatı konusunda gelişti. Kıdem tazminatının muhatabı meselesin tartışıldığı ve taşeron işçilerin kıdem tazminatları konusunu ilgilendiren madde meclise gelmiş oldu.


Mecllis’te TBMM Plan Bütçe Komisyonu olarak faaliyet gösteren bütçe komisyonunun karara bağlamak için tartıştığı çalışmalara dahil edilen kıdem tazminatlarının muhatabı sorunu yeni düzenlemeyle karar bağlanmış oldu ve karar hukuken yasallaştı.Alınan karar göre; AK Parti’nin özellikle ekonomiyle ilgili torba teklifinde de ilave edilerek yer bulan kıdem tazminatlarının içinde yer alan muhatap kurum veya kuruluş/taraf maddesi 1 Şubat 2019 ile 30 Nisan 2019 tarihleri arasında ilave istihdam şeklinde işe alınan her bir işçi için; işveren şahıs veya kurumlara 3 ay süre ile prim vergi ve ücret desteği sağlayacaktır. Yapılan yeni düzenleme doğrultusunda taşeron işçilerin emeklilik süreçlerinde veya kıdem tazminatları esas alınan hesaplamalar içerisine dahil edilen kararlar göz önüne alındığında; kıdem tazminatlarının alt iş verene rücu edilmesi (geri gönderilmesi )kararlaştırılmıştır. Taşeron işçilerin merakla beklediği konu bu madde ile hükme bağlanmıştır.  
Kaynak: işilanlarıkariyer.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.