banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

400 bin nüfuslu ilçede resmi kurum yok

Büyükşehir olan Şanlıurfa’da Karaköprü, Haliliye, Eyyübiye olmak üzere 3 merkez ilçe kuruldu. Hizmetlerin daha güzel yapılması bekleniyordu ancak aradan iki yıl geçmesine rağmen özellikle Eyyübiye ilçesinde bulunması gereken resmi kurumların, hiç birinin ilçe sınırları içinde olmaması ilçe halkı için eziyete dönüştü.

Yaklaşık 400 bin nüfusa sahip Eyyübiye’de, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, belediye binası olmak üzere resmi kurumlar Haliliye ilçe sınırları içinde bulunuyor. Bununla beraber bu kurumların her birinin başka bir yerde yüksek kiralarla tutulan ek binalarda hizmet vermesi tepkilere neden oldu.

Özellikle Eyyübiye Belediyesine ait hizmet birimlerinin her birinin ayrı bir yerde olması vatandaşı oldukça yoruyor. Bununla beraber birçok ilden büyük olan Eyyübiye ilçesinde hiçbir bankanın şube ve ATM’lerinin bulunmaması da Eyyübiyelileri mağdur ediyor.

Eyyübiye ilçesinde olması gereken kurumların Haliliye ilçesinde olduğunu ve bu nedenle resmi bir işlemi yapmak için iki araba değişmek zorunda kaldıklarını söyleyen Halil Çiçek; “Şanlıurfa Büyükşehir olduğundan dolayı Eyyübiye, ilçe oldu. Eyyübiye ilçesinde olması gereken resmi kurumlar, maalesef Haliliye bölgesinde bulunuyor ve oraya gitmek için iki minibüs değiştirmemiz gerekiyor. Bu bizim için sıkıntıdır. O kurumların Eyyübiye bölgesinde olması gerekiyor. Bu sorunun bir an önce giderilmesini istiyoruz.” dedi.

En basit bir işlem için bile komşu ilçeye geçiyorlar

Basit bir işlemi halletmek için bile 3-4 saatinin gittiğini söyleyen Halil Güvez ise, “Eyyübiye de tüm işlerimizi halletmemiz lazım. Bankalar, belediye, sosyal hizmetler ile ilgili kurumlar, Sosyal yardımlaşma, milli eğitim gibi kurumlar yok. Çok basit bir işlem için en az 2-3 saat gidiyor. Bu ilçede yaklaşık 4 yüz bin insan yaşıyor. Bütün işlemler için Haliliye ilçesine gidiyoruz. Kurumların olmayışı ekonomiyi ciddi ölçüde etkiliyor. Basit bir ödeme yapacaksın, burada hiçbir bankanın şubesi yok. Para yatırmak ve çekmek için bile Haliliye’ye gitmek zorunda kalıyorsunuz. Belediye arabaları yeterli değil, sefer saatleri çok dengesiz, cadde boyunca hiçbir durak yok.” diye konuştu.

Eyyübiye ilçesinde her konuda sıkıntıların olduğunu belirten esnaf Halil Güç, “Sıkıntımız çok. Belediye yok, hizmet yok, banka yok her konuda eksiğimiz var. Ne sorunumuz olursa olsun ya Haliliye ya da Karaköprü bölgesine gidiyoruz. Eyyübiye bölgesinde hiçbir hizmet, hiçbir faaliyet yok. Ne belediye olarak ne devlet olarak” şeklinde konuştu.

“Birçok kurumun yerini bilmiyoruz”

Eyyübiye ilçesinde çaycılık yapan İsmail Men de, hiçbir resmi kurumun Eyyübiye’de olmamasının sıkıntı olduğunu kaydederek, “Nüfus müdürlüğü, milli eğitim, adliye binası hiç biri burada yok. Bunlar neden Haliliye’de madem Haliliye’de idi neden, Eyyübiye ilçesi ayrıldı. Eyyübiye belediyesi olarak ayrılıp ilçe olmuşuz ama hiçbir resmi dairemiz yok. Resmi kurumlar Eyyübiye ilçe sınırlarında değil. Bunlar bizim en büyük sıkıntılarımız. Bunu baştakiler çözer biz, çözemeyiz. Biz vatandaş olarak sadece isteriz. Bir kuruma gitmek için iki araba değiştiriyorum. Neden ben iki araç değiştirmek zorunda kalıyorum. Peki, o işlem o gün bitmedi, ertesi gün bitmedi, 2-3 gün sürekli git-gel maddi olarak ve zaman olarak kaybım oluyor.” dedi.

Birçok kurumun yerini hala bilmediğini ifade eden Men, “Belediye binamız nerede bilmiyorum. Nüfus dairemiz nerede bilmiyorum. Bunların biran önce giderilmesini istiyoruz. İsteğimiz sadece resmi kurumların kendi ilçemizde olmasıdır. Banka için çok yer var ama hiçbir banka yok. Buradan çarşıya gideceksin, en yakın yer Haşimiye orada da banka yok. Çarşı içine giren arabada yok. Toplanma merkezinde ineceksin orada başka bir arabaya bineceksin. Sıkıntı üstüne sıkıntı anlayacağınız.” sözleriyle yaşadıkları sıkıntıları anlattı. (Mehmet Demir, Mustafa Gül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.