banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

34 ilde bin 50 kişi gözaltına alındı


Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, son günlerde PKK, DHKP-C ve IŞİD’e yönelik olarak gerçekleştirilen baskınların bilançosunu açıkladı. Buna göre, 34 ilde düzenlenen baskınlarda bin 50 kişinin gözaltına alındı.

PKK, DHKP-C ve IŞİD’e yönelik yurtiçinde ve sınır ötesinde başlatılan operasyonların sürdüğünün belirtildiği açıklamada, gerçekleştirilen hava harekâtında PKK’nin kullandığı sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaraların, modern ve klasik mühimmat ile vurulduğu belirtildi.

Yurtiçinde de polis ve jandarma tarafından PKK, DHKP-C ve IŞİD’e yönelik baskınların yapıldığı ifade edilen açıklamada, kamu düzenini tehdit eden yasadışı faaliyetlerde bulunan, silahlı eylem gerçekleştiren veya eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen kişilere yönelik 34 ilde düzenlenen eşzamanlı baskınlarda şu ana kadar bin 50 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, gözaltına alınanlar hakkında adli sürecin devam ettiği ifade edildi.

Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik saldırılar ve terörizme karşı alınan önlemler hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere Kuzey Atlantik Antlaşması’nın 4. Maddesi çerçevesinde  NATO Konseyinin toplantıya çağrıldığı da hatırlatılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı’nın dost ve müttefik ülkeler ile uluslararası örgütler nezdinde gerekli girişimleri sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada son olarak, yurtiçi ve yurtdışından kaynaklanan terör tehditlerine yönelik mücadelenin ayrım gözetmeksizin karalılıkla devam edeceği vurgulandı.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.