banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

SODES'ten milyarlık vurgun yapan FETÖ'cülar Adliyeye Sevkedildi

ŞANLIURFA / Edinilen bilgilere göre Şanlıurfa’da SODES projelerinin amacına göre kullanılmadığı ortaya çıktı.
Sosyal Destekleme Programları (SODES) ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında 2010 yılında 25, 2011 yılında 30, 2013 yılında ise toplamda 34 ilde program yürütülmesi amacıyla genel bütçeden pay ayrılmıştı.

Sosyal içerme, kültür, sanat ve spor olmak üzere üç bileşenden oluşan SODES projelerinde; 2008 ve 2015 yılları arasında Şanlıurfa’da SODES bütçe dağılımı genel toplamının 74 Milyon 997 Bin 690 TL olduğu bildirildi.

Şanlıurfa, SODES ödemelerinde SODES projesi uygulanan iller arasında ilk sıralarda yer alırken, SODES projelerinde kaymağın büyük bölümünü Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) örgütü içerisinde yer alan ve SODES projesi yürüten 16 dernek ile 1 vakfın aldığı ortaya çıktı.

SODES’ten alınan bu desteklerin devlete olan maliyetinin 9 Milyar 772 Milyon 428 Bin 66 TL olduğu öğrenildi. FETÖ’cüler 45 proje üreterek SODES’ten aldıkları 894 Milyon 413 Bin 88 TL’yi terör örgütüne aktardığı, 4 Milyar 857 Milyon 412 Bin 88 TL’lik kısmını ise projelerde görev alan kişilere ücret olarak verdiği bildirildi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, SODES Projelerinden destek alan FETÖ’ye yakın 16 dernek ve 1 vakfın aldıkları destekleri terör örgütü lehine kullandıklarını tespit etti. Bu gelişmelerin ardından düğmeye basan polisler, 8 Eylül’de Şanlıurfa merkezli Gaziantep, Siirt, Aydın, Ankara, Tunceli, Kayseri, Diyarbakır, Hatay ve Uşak illerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı. Emniyet'teki sorgulama işlemleri tamamlanan şüphelilerin bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında Şanlıurfa Adliyesine sevk edildiler.

Kaynak: Urfanatik

Anahtar Kelimeler:
VurgunSODESFETÖ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.