banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı

15 Temmuz 2016’da Türkiye’nin birlik ve beraberliğine, vatanın bölünmezliğine yapılan hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen hafızalardan o geceye ait tek bir an bile unutulmadı. Hain darbe girişiminin 6. yılında Şanlıurfa’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 6. Yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Rabia Meydanında düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Düzenlenen proğrama Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ,sivil toplum kuruluşları temsilcileri şehit ve gazi yakınları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


Şanlıurfa'da Rabia Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve protokol üyelerinin katıldığı 15 Temmuz Kortej Yürüyüşü ile başladı. Daha sonra "15 Temmuz" fotoğraf sergisinin protokol üyelerince gezilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunması, dua edilmesi ve şehitlerin video gösterisinin ardından toplu halde yatsı namazı kılındı.Urfa Ahengi ekibinin eserlerini seslendirmesinin ardından, şiir dinletisi, mehter ve kum sanatı gösterisi gerçekleştirildi.Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşması alana kurulan dev ekranlarda izlendi.15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı saat 00:13’te ise tüm camilerde okunan sela ile son buldu. (RHA Ajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.