banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan askerler yakalandı

15 Temmuz ABD destekli darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın konakladığı otele saldırı düzenleyen 11 firari asker Muğla’nın Ula ilçesinde yakalandı.


15 Temmuz ABD destekli darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın konakladığı otele saldırı düzenleyen 11 firari askerin Muğla’nın Ula ilçesinde gelen ihbarlar üzerine yapılan operasyonda darbeci askerlerin yakalandığı belirtildi.

Darbe girişimi sırasında Erdoğan’ın otelden ayrılmasının ardından, saldırı düzenleyen askerler daha sonra kaçarak izlerini kaybettirmişlerdi. Gece saatlerinde Ula'ya bağlı Şirinköy Mahallesi'nde düzenlenen operasyonda 11 firari darbeci asker yakalandı.

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda Özel Harekat ekibi sevk edildi. Ekipler bölgeye ulaştığında, darbeci askerlerle çatışma yaşandı. Bölgeye çok sayıda asker, kobra ve bir helikopter sevk edildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, kaçak askerlerin elebaşı komutanı Binbaşı Şükrü Seğmen'in yakalandığını açıkladı. Vali Çiçek, yakalanan askerlerin sayısını ilk dakikalarda 10 olarak açıklamış, daha sonra yapılan sayımda ise sayının 9 olduğunu bildirdi. Gece buyu devam eden aramalarda 2 firari askerin yakalanmasıyla sayı 11'e yükseldi. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.