banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

13. İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde kriz mı çıktı?

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, 13. İslam İşbirliği Teşkilatı liderler zirvesinin kapanış oturumuna katılmadı.


Suud rejiminin baskısıyla 13. İslam İşbirliği Teşkilatı liderler zirvesinin sonuç bildirisine İran ve Hizbullah karşıtı bazı maddelerin yer alacağının belirtilmesi üzerine, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Dışişleri Bakanı Cevad Zarif oturumu boykot etti.

İstanbul’da düzenlenen 13. İslam İşbirliği Teşkilatı liderler zirvesi sonuç bildirisi okunmadan sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kapanış töreninde sonuç bildirgesinin bir bölümünü okurken metinde İran ve Hizbullah aleyhindeki maddeleri okumadığı görüldü.

Her şeyin iyi başladığının görüldüğü 13. İslam İşbirliği Teşkilatı liderler zirvesi, özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasındaki mesajları çok olumlu bulunmuştu. Fakat zirvenin sonuç bildirgesi iplerin yeniden gerilmesine neden oldu. (İLKHA)


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.