banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

11. Türkçe Olimpiyatları Viranşehir’de Yapıldı-video

Kuzey Irak'tan gelen öğrencilerin sahne aldığı olimpiyatlar bu yıl Viranşehir Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilirken, olimpiyatlara Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek ve Abdülkerim Gök, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Viranşehir Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Recep Acar ve Viranşehirli vatandaşlar katıldı.

VİRGİAD tarafından organize edilen olimpiyatlarda sahne alan ve 30 kişiden oluşan Kuzey Iraklı öğrenciler şarkı, şiir ve skeçleri; Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak seslendirdi.

Bu yıl 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla 11. gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları için Viranşehir’e gelen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, gecenin organize edilmesinde katkı sağlayan Viranşehirli işadamlarına birer plaket verdi.

Vali Güvenç, “Güzel bir gece yaşanmamıza vesile olan genç çocuklarımızı, kardeşlerimizi yetiştiren bütün hocalarımızı, kardeşlerimizi yürekten kutluyorum” diyerek başladığı konuşmasına, “Sponsorlarımıza, böyle genç işadamları yetiştirdik, onlara da teşekkür ediyor ve sayılarının çoğalmasını diliyorum. Çünkü kalkınmanın özel sektör eliyle, işadamlarının, sizlerin eliyle olması gerektiğine inanıyoruz. Sizler güçlü olursanız devlet güçlü olur, sizler güçlü olursanız güçlü bir toplum oluruz. İnşallah o yüzden sayılarınız ve güçlerimiz artar” devam etti.  

11. Türkçe Olimpiyatlarının “Mezopotamya ve Anadolu Kardeş Kültürler Şenliği” şeklindeki sloganına dikkat çeken Vali Celalettin Güvenç,  “Anadolu’da, Mezopotamya’da var olan bin yıllık, bin 500 yıllık kültürün hepsi aynı, kaynağı aynı, önderi aynı. Bizi ayırmaya çalışmışlar Arap diye Kürt diye Fars diye Türk diye; ayrısınız demeye çalışmışlar ama sevginin muhabbetin önüne geçememişler. Kaynak bir olunca, kaynak ilahi olunca, kaynak kutsal olunca önüne geçememişler. Erbil’de de böyleyiz, Süleymaniye’de de böyleyiz, Viranşehir’de de Ankara’da da İstanbul’da da böyleyiz” dedi.  

VİRGİAD Başkanı Recep Acar ise, Türkçe olimpiyatlarının ilçeye büyük bir heyecan kattığını ve salonun yetmediğini belirtti. Salonun içindeki izleyici sayısı kadar dışarıda vatandaşın kaldığını söyleyen Recep Acar, gösterilen ilgiden dolayı Viranşehirli vatandaşlara teşekkür ederek, yönetim kurulu adına dışarıda kalan vatandaşlardan da özür diledi.  

Öte yandan Kuzey Irak'tan gelen öğrencilerin Viranşehir’deki elemelerinin ardından final bölümü için Adana'da sahneye çıkacakları öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.