banner2

Maalesef Türkiye’de muhalefetin eli kanlıdır. İster siyasî muhalefet olsun ister sivil-demokratik muhalefet olsun; Ak Partiyi iktidardan uzaklaştırmanın tek yolu olarak hep sokakların terörize edilmesini işaret etmektedirler. Bu itibarla, ister Reyhanlı’da öldürülenlerin, ister gezi olaylarında ve 6-7 Ekim olaylarında öldürülenlerin kanları o muhalefetin elinde leke olarak duruyor. Vicdanen söylemek gerekirse MHP yönetimini, şimdiye kadar yapılan kanlı tahriklerin içinden ayırmak gerekir. Denilebilir ki, Bahçeli’nin yaptığı en makbul siyaset, tahriklere kapılmamaları konusunda ülkücülere yaptığı uyarılardır. Bahçeli’nin uyarılarını dinleyenler var mı? Doğru söylemek gerekirse, ama nefsî müdafaa ama saldırganlık dürtüsü ile, gezi olaylarında ve 6-7 ekim olaylarında ülkücüler de sokaktaydı.

Şimdilerde ise iç güvenlik paketi vesile yapılarak gezinin habis ve menhûs ruhu yeniden hortlatılmak isteniyor. Maalesef MHP de, ideolojisinin ruhuna zıt bir istikamette yol alarak bu kanlı muhalefet kervanına dâhil olmuştur. Özgecan Aslan cinayeti bahane edilerek gezi ruhunun fitili ana muhalefet ve sol odaklar tarafından ateşlenmiştir. Bu zavallı masum kızın bu denli çirkin bir cinayete kurban gitmesini kendi kirli amaçlarına vesile yapanlar, gezide yapıldığı gibi sokakları hareketlendirip ortalığı provoke edenler en az o cani kadar cani ve suçludurlar.

Ben şahsen namusunu kirletmemek uğruna öldürülen bu kızımızı şehit olarak kabul ediyorum. Dinimizin emirleri de bu yöndedir. Bütün Türkiye’nin kızın ailesine taziyede bulunması ve bu taziye olayının günlerce devam etmesi anlaşılabilir. Fakat eğer birileri, “Biz özgecan Aslan’ının katlini telin ve protesto ediyoruz” diye sokakları, yolları ve kamuya ait mekânları işgal edip emniyet güçlerine ve kamu mallarına Molotof kokteyli ile saldırıda bulunurlarsa şaşmayın. Bu yönüyle Özgecan Aslan cinayeti bu sokak serserileri için bulunmaz bir fırsat olmuştur.

Siyasî muhalefete mensup bir milletvekilinin bu cinayeti duyar duymaz dans etmeye ve göbek atmaya başlaması ne anlama geliyor acaba? Belki de, sokakları tahrik etmek için yeni bir fırsat ele geçti diye böyle bir harekette bulunmuştur. Ben şahsen buna başka bir anlam veremiyorum. Değil İslam dininde, dünyanın en ücra köşesinde yaşayan vahşi kabilelerin dininde bile, ölüler için göbek atılmaz. Bu olsa olsa, “yeni bir gezi ruhunu yakaladık” diye duyulan sevinçten ötürü atılan göbeklerdir. Çünkü bu menhûs ruh muhalefeti üç yıldan beri esir almış durumda…

Görülüyor ki, seçim yoluyla iktidara gelmekten ümidini tamamen kesen ve iktidarı değiştirmek için yabancılarla işbirliği içinde olan bir örgütle iş tutan bir muhalefet umudunu, sokakların iktidar aleyhine hareketlenmesine bağlamıştır. Güvenlik paketini çıkartmamak için meclisi sokak eylemlerine çeviren ve Başkanlık kürsüsünü işgal eden o muhalefetin milletvekilleri yeni bir gezi ruhunu yakalamış görünüyorlar.

Ana muhalefet, Fuat Avni’ ile Hamza Çebi ve Umut Oran arasındaki diyaloglara yazılı bir cevap vermekle geçiştiremez. Genel başkanın ve muhatapların kalkıp konuşmaları gerekir. Görüldüğü üzere, Fuat Avni’nin patronu, sokak eylemlerine destek vermesi için Ana muhalefeti habire tahrik ediyor. Daha bu olay gibi, her ülkede olabilen ve Türkiye’de de sürekli meydana gelebilen bazı olayları hükümetin boynuna atmak için bir bahaneye sığınacaklardır. Nitekim attığı kartopu sebebiyle bir gazeteciyi öldüren adamı hemen Ak Partili ilan edip işi provoke ettiler.

MHP’nin bir an önce bu Ş. Üçgeninden çıkması gerekir. Bu üçgende kalanlar milletin önünde hesap vermekten kurtulamazlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.