banner2


Herkesçe malumdur gezi olayları yaklaşık 11 gündür Türkiye’nin ve de bir çok yabancı ülkenin gündemine oturmuş durumda.
Piyasaları alt üst eden son 5 aydır terör haberlerinden uzaklaşmış Türkiye’de ne oldu da birden bu sokak terörü oluşmaya başladı?
Belki birkaç kişinin çevre duyarlılığından dolayı başlayan masum bir direniş 10,5 yıldır ak parti iktidarına artık tahammülleri olmayan marjinal grupların hükümet aleyhine olan her türlü organizasyonu provoke eden tavırları, polisin başta hiç gerek yokken şiddete başvurması ve belki de Başbakanın biraz sert üslubu olayların bugünü gelmesine yol açtı. Gezi olayları aslında bir sivil darbeye teşebbüstür. Yol kapatmalar resmi ve sivil araçlara, kurumların binalarına zarar vermeler, polisin elinden silah almalar, ambulans ve de itfaiye araçlarının önünü kesip olayları akıl almaz hale getirmeleri bir darbeye teşebbüstür.
Sandıkta yenemedikleri ve de bükemedikleri elleri bu tür Ali Cengiz oyunları ile devirmeye, ülkeyi kaosa sürüklemeye, ülkede oluşan bahar havasını dağıtmaya hiç ama hiç kimsenin hakkı yoktur.
Birbirine karşı olan ve çatışma halinde olan marjinal gruplar bir bakıyorsunuz gezi parkı olayında adeta kan ki olmuşlar. Yetkililerin olayları yatıştırıcı bir üslup takınmaları, olayların daha da büyümesini engeller ve bundan nemalanmaya çalışanların hevesini kursağında bırakacaktır.
Sevgi ve muhabbetle kalın….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.