banner2

      Kadim şehir Şanlıurfa Büyükşehir olalı neredeyse beş yıl oldu. Aslında hep büyükşehir idi amma … işte o amayı yazmakla bitiremeyiz. ”Ben seçilirsem iyi ve yaptığım her şey güzel ve memleket içindir sen seçilirsen ekibin ne kadar iyi de olsa yatırım ve hizmetler ne kadar mükemmel de olsa TU­­- KAKA olur.” Anlayışı yönetime sirayet ediyor.

      Büyükşehir olmuştuk ancak ortada kurumsal hiçbir alt yapımız, yeteri kadar hizmet binalarımız, kalifiye personelimiz yoktu. İlk bir buçuk iki yıl bunlarla boğuştu dönemin belediye başkanı. Bir yandan kurumsal altyapı ve kadrolar kurarken bir yandan da hizmetleri hızla devam etti.

      Bir şeyler ters gidiyordu sanki ne yapsa nereye hizmet götürse bir türlü belli kesimleri memnun edemiyor ve sürekli eleştirilen, iş yapmayan Urfa’yı yabancılara peşkeş çeken etkisiz eleman ilan ediyorlardı. Çeşitli lakaplar takarak itibarsızlaştırma adına her şey yapıldı bu “kadim ekip “ tarafından.

Urfa’yı bir Urfalı yönetmeliydi  “Urfa’da adam mı kalmadı ki burayı hep yabancılar yönetiyor “ algısı ile müthiş bir linç kampanyası başlattılar. “Bakan da Urfalı olsun Belediye başkanı da Urfalı olmalı” dediler. Sonuç ne mi oldu bakan bey de gitti başkan bey de gitti. Yerli ve milli Bakan ve Belediye Başkanımız olmuştu. “Mazeretimiz bitmiş yerli ve milli insanlar” iş başına gelmişti.

        Eskiye göre daha kurumsallaşmış belediyeyi devralan mevcut başkan belediyecilik tecrübelerini de kullanarak hizmet etmeye başladı. Açılan çevre yolları, yapılan sosyal tesisler, kırsal mahallelerde yapılan yollar, alt yapı çalışmaları, parklar, sosyal belediyecilik anlayışı ile yapılan ulusal ve uluslar arası kültürel çalışmalar ve etkinlikler ortaya çıktı.

         Fakat ters giden bir şeyler vardı o malum kesim hiç ama hiç memnun değildi ve sürekli şikayet ediyor, eleştiriyor, yerden yere vuruyordu. “Başkan bir şey yapmıyor, Büyükşehir çalışmıyor”du. Bu algıyı o kadar profesyonelce yapıyorlar ki sıradan vatandaş bunlara inanıyor görmediği bilmediği konularda ahkam kesiyordu.

       Peki her dönemde bu kadim şehrin kaderiyle oynayanlar kimler ? Yıllar önce  Tugay’ın  il dışına taşınacağını milli savunma bakanlığı ile ilgili sorunun giderildiğini duymuştuk. Duymuştuk da sonuç ne oldu? Her Urfalı gibi ben de merak ediyorum bu taşınma işi rafa mı kaldırıldı veya donduruldu mu ?

        Önümüzde çok önemli iki seçim var. Yerle ve genel seçimler olacak. Belediye başkanlığı seçimi için lütfen herkes başını ellerinin arasına alıp düşünmesi gerekir. “Küçük olsun benim olsun, ben iyiyim benim dışımdaki herkes yetersiz” anlayışından uzak gerçekten bilgili, birikimli, ekip ruhunu özümsemiş halka hizmeti Hakka hizmet anlayışına sahip kişileri tercih etmek lazım.

        Bu anlamda yerel dinamiklere büyük görevler düşmektedir. Başta ciddi STK’lar olmak üzere gerçek manada kanaat önderi olup toplumda karşılığı olan herkesin, odalar ve vakıfların elini taşın altına koyması lazım. Takım tutar gibi adam tutmak yerine, kentte ve insana hizmet edebilecek insanlara bu kadim şehirde görev verilmeli ve verilmesi için çalışmalıdırlar.

                Tarih, Turizm, Tarım kenti Şanlıurfamızın değerini ve stratejik konumunu bilerek çalışacak bilgili, birikimli, liyakatlı yöneticilere ihtiyacı var.

Selam ve dua ile.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.