banner2

Yıllardır Belediyecilik, kalkınma ve sanayileşme konularında, hep Gaziantep ve diğer illeri örnek gösterir dururuz. Sahi neyimiz eksik? Yeteri kadar kalifiye eleman mı yok? İnsan kaynaklarında bir sıkıntı mı var? Yoksa idarecilerde mi bir sıkıntı var. Neler oluyor, neden istenen performans gösterilemiyor?.

Yeni Büyükşehir olduk, kurumsallaşma ile ilgili sıkıntılarımız vardı, yasal olarak kurulması gereken daire başkanlıkları ve bunlara bağlı şube müdürlükleri de oluşturuldu. Aradan iki yıl geçti ama hala yolunda gitmeyen bir sürü iş ve işlem var. Bizler bu kadim şehirde yaşayan insanlar olarak pozitif eleştiri yapmak zorundayız. Yanlışları söylemezsek belki en büyük kötülüğü yapmış oluruz.

Büyükşehir ve ilçe Belediyelerimizin yaptığı takdire şayan birçok hizmetleri var. Bunları görmezden gelmek, yok saymak hiç bir vicdanla bağdaşmaz. Ancak yapılan yanlışlıkları da söylememek belki de bu yöneticilerimize yapılacak en büyük kötülüktür.

Şöyle şehrimize birlikte bir göz atalım;

Şanlıurfa Merkez 12. 15. ve 24 metre olan bütün yolları tek tek gezin, her tarafta esnaf tarafından işgal edilmiş kaldırımları görürsünüz. Bu da yetmezmiş gibi arabalar da gelişigüzel oralara park etmiş, yayalara geçit vermez duruma getirilmiştir. Açıksu caddesi, Süleymaniye caddesi, Atatürk bulvarı ve Bahçelievler caddeleri, Divan yolu ve Demokrasi ( 12 Eylül ) caddesi Akarbaşı caddesi ve Eyyubiye caddeleri, daha sayamadığım onlarca cadde ve sokak maalesef tamamı esnaf tarafından işgal edilmiş durumdadır.

Bitti mi? tabi ki, hayır! Ya halka açık parklarda 2- 3 metrelik kulübeleri kurup daha sonra parkların tamamını işgal edenlere ne demeli ? Bu parklar, halkın gezmesi ve dinlenmesi için yapılmadı mı? İşgal edilen kaldırımlar halkın rahat rahat güven içinde yürümesi için yapılmadı mı? Neden bunlara gerekli müdahale yapılmaz? Yasaları ihlal edenleri görmezden gelenler de suç işlemiş olmuyorlar mı?..

Kadim şehir Şanlıurfa, inanç turizmi ile sürekli turist kabul eden bir şehir ve aynı zamanda Hükümetimiz tarafından, Cazibe merkezi haline getirilecek olan 4 il'den biridir. Gelin bu huzur kente yazık etmeyelim.Yasalar çerçevesinde makul ve mantıklı kararlar alarak uygulayalım. Gerekirse esnafımıza bu konuda eğitim verelim ve bilinçlendirelim. Kaldırım ve Parklarımızı bu işgal'den kurtarıp halkın hizmetine sunalım.

Belediyelerin yapacakları yatırımların hepsi çok çok önemlidir. Ancak temiz ve düzenli sokaklar, işgal edilmeyen kaldırımlar o şehrin gelişmişliğinin de göstergesi olacaktır. Yapılan yatırımların devam etmesini ve bu haklı talebimizin dikkate alınması temennisi ile... Selam ve dua ile.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.