banner2

Gündemlerimiz çok değişkendir. Gerçek gündemler çoğu zaman unutuluyor. Etrafımız ateş çemberi. Küresel güç odakları İslam coğrafyası üzerinde pay kapmak, güç devşirmek için Müslüman katline devam ediyor. Nerede insan hakları savunucuları, hatta hayvan severler, Müslüman canı kanı bu kadar ucuz mu? Oluk gibi akan Müslüman kanını kim durduracak. Akan gözyaşını kim dindirecek, kadim şehirlerin talanını kim dindirecek. İnsanlık gerçek bir kurtarıcı arıyor. Suriye harap, yemen bitap, Mısır, gasp kıskacında, Irak unutulmuş vaziyette, Irakın mazlum halkı can mal namus pazarında, Libya aşiretlere emanet, Afganistan gâvurun cirit atma alanı. Filistin pazarlık masasında Tüm İslam ülkeleri ölümle, ekonomik ambargolarla, öz vatanlarından göçlerle karşı karşıya, bu çirkin tablo Müslümanların kaderi olmasa gerek.

İşgalcilerin Müslümanların üzerinde imha etme planı hızla devam ederken, 16 Nisanda Ülkemizde kısmi anayasa Referandumu yapıldı. Seçim çekişmeli, hayırlı evetle sonuçlandı. Çekişmelerin bitmesi gerekirken, suçu kendilerinde bulmayıp, halen hayırcılar için top yekûn Hain, haçlı ittifakı diyenleri, art niyetli olduklarına inanıyorum. Hükümetin Sayın Reisin bu söylemlerle ne kadar evetlerin eksildiğini, insanların bu söylemlerden tiksindiğini ileriye dönük bu ham ötekileştirici ifadelerin yanlışlığını tahlil tetkik istişare etmelerini umuyorum. Bu çirkin söylemler halen bazı yazılı ve görsel basında tekraren devam ederken, gerçek gündemler, unutuluyor, örtülüyor. Bahçe misali bu topraklarda hepimiz yaşıyoruz. Bu vatan hepimizin Renklerimiz, lisanî hallerimiz ayrı olabilir, bazı çiçekler taun hastalığına tutulabilir, birkaç cılız çiçek için koca bir bahçeyi susuz bırakmak akıl karı değildir. Asıl düşman unutularak havalara kapılmanın bir anlamı yoktur.

Seçim süresince ve sonrasında bazılarınca, çoğu zaman kaale alınmayan, önem verilmeyen, yazılı ve görsel basında tarafgirlikle ambargoya, sansüre tabi tutulan Köklü geçmişi olan, hamasetle yüzde birlikle küçümsenen başta (SP)Yani Milli Görüş anlayışı medenice Hayır demekle beraber, toplumda birliğin harcı olmuş kardeşlik tohumlarını ekmiştir… İkinci siyaset akımı ise Hüda Pardır. Hüda par tercihini evet ten yana koymuş, belki evet in birinci galibidir. Denilebilir. İzlediği siyaset hem ılımlı hem olumlu hem de evsettir. Hüdapar seçim süresince hiç ara vermeden Kutlu doğum etkinliklerini Köy, İlçe, İl, mahallelerde devam ettirmiş ki, her türlü takdire şayandır. Toplum olarak ılımlı olumlu birleştirici söylem eyleme ihtiyaç vardır. Kazma kürek ellerine alarak insanları cennete veya cehenneme yollamanın, ahkâm kesmenin yanlışta da ısrarla bazılarına şirin görünmenin kimseye bir faydası yoktur. Ülkeye ekilen, ekilmek istenen fitne tohumlarına din kardeşliği ekseninde tavır koymak Her inananın görevidir. Fikir bazında beşeri siyaset amaç değil araç olmalıdır. Ümmet fertleri tarlasına evet, hayır, husumet tohumları ekilirken, önlemler alınmadan malı götüren götürüyor.

Gün birlik tohumlarını ekme zamanıdır husumete vaktimiz olmamalıdır. İftira, yalan, Gıybet, sui zan, kalp kırmak İslam dışı eylemlerdir. Helal belli haram bellidir. Faizli, Zinalı, soyguncu bir düzeni korumak kollamak, devamı için çaba sarf etmek, İslami kılıf uydurmak insanlık düşmanı siyonizmin taktik emelleridir. Gerçek gündemimiz Din siyasetin neresinde, eğitim sistemi aynen devamı edecek mi? Bu eğitimle diriliş nesli oluşmaz. Kalkınmada gerçek sanayi, gerçek Teknolojiye yönelerek ancak istihdamı sağlayabiliriz. Elit takım, kule nazarcıları toplumun yapısından çok habersizler. Tabloyu gül gülistan göstermek insanımıza en büyük kötülüktür. İnsanımız sabırlıdır tahammülü de sınırlıdır. Siyaset peteklerine konanlar çoğu zaman gerçek gündemlerden uzaktırlar.

Gençlik uyuşturucu kıskacında, dini duygular sıfırlanmış, Fiili zina gençliğin birinci öncelliği, bu bir gençlik kıyımıdır. Gençlik için manevi ilkeler yönetimlerce konmalıdır. Kapalı çıplaklarla piyasalar doludur. Dünyevileşme zirvededir. Piyasa ekonomisi, beşeri siyaset anlayışında menfaatler önceliklidir. Helal haramlar ise zirve yapmıştır. Din adına evet hayır için fetva veren gerçek dinin âlimleri neredesiniz niçin sesiniz çıkmıyor. Haramlarla yoğrulmuş, yığınları kim bataklıktan kurtaracak. Gerçek dini anlama, anlatma zamanı gelmedi mi? Toplumun güvene, güvenceye kandırılmamaya ihtiyacı vardır. Gerçek gündemleri belirlemek, çözüm önerilerini sunmak her din severin birinci önceliği olmalıdır. Dost acı söyler, koyun can derdinde kasap et derdinde, tüm eylem ve söylemlerimizde Rıza’i ilahi olmalı. Vesselam…  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.