banner2

 

Her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar, Ancak anne babanın inancı ne ise çocuk onlara göre bir inanç sahibi olur. Yönetim kadrolarında bulunanlar, özellikle siyasetçiler gençlerle çok övünürler. Anne babaların çocukları ile övünmeleri fıtridir. Gençlik bir ülke için geleceğin en büyük yatırımıdır. Ülkemiz önemli genç nüfusa sahiptir. Özendirilmek istediğimiz Avrupa ülkeleri genç nüfus alanında kel aynaklar misalidir. Gençlik için Devlet; okul yetiştirmede, öğretmen yetiştirmede zorlanıyor. Fiziki olarak çok güzel okullarımız, üniversitelerimiz var. Her gencimizin elinde tablet veya akıllı telefon var. Bazı okullarımızda teknolojinin tüm nimetleri gençliğin hizmetine sunulmuştur.  Ana Babalar Çocuğu okusun diye tüm imkânlarını zorluyor. Gencimiz servisle okula gidip geliyor. Bu genç yağmurdan ıslanmamış, parasız kalmamış. Tatillerde çalışarak elleri nasır bağlamamış, açlık nedir görmemiş, evden okula, yurttan okula, okuldan yurda gidip gelmiş. İmkânı iyi olanlar çocuklarını dershanelere göndermiş, okuyan bu gencimiz dünya sıkıntılarını da görmemiş, okulu bitirince anne baba sevinmiş diploma törenlerine katilmiş. Ataması yapılınca sevinçler zirvede olmuş, genç ya amir olmuş veya memur olmuş. İlerde siyasete atılarak Milletvekili, ticarete atılarak bir işveren, işçi, hep maaşlı olacak değil ya hayata atılmış diyebiliriz.

Buraya kadar her şey normal. Hakli olarak eğitimin üretimine bakıyoruz birde ne görelim?  İdealsiz bir gençlik, maneviyatsız bir gençlik,  ahlak yoksunu bir gençlik, ibadetsiz bir gençlik, okumayan bir gençlik, gece yatarken bile geç saatlere kadar sanal kandırmaca internetle zaman geçiren bir gençlikle karşı karşıyayız. Uyuşturucu gençliği öyle bozuyor ki, İlköğretime kadar inmiştir. Canlı cansız zina fiilleri özel olarak gençliğe pasta gibi sunuluyor. Maneviyatsızlıktan gençliğin ar damarı çatlamış, parklarda, deniz kenarlarında, plajlarda, çarşı pazarda, şehir içi taşıma araçlarında ar damarı çatlamış sahnelere çok şahit olmuşuz, oluyoruz. Kim bu gençliği bu hale getirdi? Bu nasıl bir fabrikanın ürünü? Bu yozlaşma, dinden uzaklaşma gençliğe nüksederken, zina suç olmaktan bile çıkarılmış duygusal evliliklerle kadim aile yuvaları bile kurulmuyor. Çocuklu, çocuksuz boşanmalar ana babaya dünyayı zehir ediyor… Hep söylüyoruz ey idareciler, yöneticiler müfredatla uğraşmayın, maddeci, ezberci, batici eğitimi değiştirin, bu kafa ile gençlik narkozlu, vurdumduymaz, siyasetçilere alkışçı olabilir, insanlık için ise büyük bir suç işleme malzemesidir.  Önlemler alınmazsa yaptığınız paslı borulara su bırakıyorsunuz temiz su içmek imkânsız.

Gençliğin yetişme tarzı dünyalıktır. Hele başörtüsü yasağı kaktıktan sonra kapalı çıplaklar türemiş ki, kahır olmamak elde değildir. Pardon Müftüler nikâh kıyacak ya belki düzelirler. Dindar geçinen iktidar bazen dindar nesilden bahsediyor bırakın dindar nesil, fosil nesil yetişiyor haberiniz olsun. Teknolojide, Sanayide, liderlikte, siyasette, Eğitimde, gerçek ana baba olmada bilge insanlara ihtiyaç var. Ülkemizin yerli sanayisi, teknolojisi pek yoktur. Arşimentin buldum misali beş kurum daha yeni yerli araba yapmak için kolları sıvamış, bu projenin temelini 1960 larda atan aslında rahmetli Erbakan’dır, siyasi gözlükle projeleri pek nazara alınmıyor. Savaşlardan daha tehlikeli gençlerimizin elindeki, akıllı telefon, tablet, bozucu alet, edevatlar neden yerli değil. Bunu icat eden mucit hem malımızı hem de canimizi alıyor uyanın. Gençliği ihmal veya terbiyede devletin payı olduğu gibi ebeveynler de mesuliyetten kurtulamaz.

Rütbe alan çocuğuna sevinen anne baba, dolu maaş alan çocuğunu her yerde metheden ana baba, diplomasi, imtihan sonucu, karnesi yüksek notlu olan çocuğu ile iftihar eden ana baba acaba bu çocuğun ibadet, Allaha kulluk, manevi yönden yetişme karne notu nedir? Niçin Anne baba düşünmesin, dert edinmesin?  İhmalinden dolayı hesaba çekileceğinden niçin korkmasın? Ülkemizde devletten çok beğenilmeyen İslami cemaatlerin çoğu samimi bir şekilde çok dindar donanımlı gençler yetiştirmişlerdir. Ülkeyi idare edenler, yönetim kadrolarında olanlar gençlik aynalarına baksalar nereden geldiklerini iyi görürler. Yemeyen, yedirmeyen, ahiret inancı ile yaptıklarından hesaba çekileceklerini her an hatırda tutan, helal harama riayet eden, insan tiplerinin çoğu İslami cemaatlerin ürünüdür. Kemalizm de bir cemaat şeklidir oda üretimi ile çok Kemalist yetiştirmiştir. Her cemaatin artı eksikleri olabilir. Artı olanlar tercihimizdir. Tehlike zilini çalan gençliği bataklıktan kurtaran maneviyattır. Allah korkusudur. Ne mutlu o kimselere ki, insanlık için iyi nesiller yetiştirenlere... Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.