banner2

Ülkemiz genç Nüfusa sahiptir. Gerçi genç nesli tüketmek için çok çabalar var. Kız ve erkeklerde evlilik yaşı otuzun üzerinde ise, genç neslin azalma çanları çalıyor demektir. Bazıları çocuk yapmayı, büyütmeyi bile kadına reva görmüyorlar. Hatta doğurganlığı sınırlandırıyorlar. Bu ekibin muhipleri Feministler, sözde kadına şiddet karşıtlarıdır. Bir zamanlar kısırlaştırmak için kısırlık hapları bile kullanılıyordu. Kim ne yaparsa yapsın halkımız Müslümandır. Anneyi, Babayı da çok sever. Hele çocuğu ise daha çok sever. Ondandır ki, batı, batıl hayranları ve maşaları aile yuvamızı yıkmaya çalışıyorlar. Bu yıkım ekibi bir ifsat hareketidir. Bu habis anlayışı bertaraf etmek için her Müslüman cihat etmek zorundadır.

İnsanın dört merhalesi var birincisi Ana rahmidir. Doğuncaya kadar her şey çocuğa Anne karnında Rab tarafından verilir. Çocuk doğunca Çocukluk dönemidir. Anne sütü çocuk için en idealdir. Gençlik merhalesi ki, çocuğun en verimli merhalesidir. Gençliğin önünde çok badireler var. Gençliğin Yürüdüğü alan mayınlarla döşelidir. Yaşlılık merhalesi ise Minarenin şerefesidir. Çocukluk, gençlik, İhtiyarlık belki bu merhalenin her birinde ölüm var. Oda Mukadderdir. İnsanın iyi bir baba ve Anne iyi bir idareciyi bir nesil olması gençlikte alacakları ile orantılıdır. Konumuz gençlik. Her ana baba çocuğunun iyi olmasını ister. Eğitim ailede başlar. Eğitimin son basamağında biter. Bizler eğitimi kara tahtadan aldık. Zamanımızda kitap kıtlığı, kâğıt ve defter yokluğu vardı. Okulda ısınma soba ile olurdu. Yakacak ise kömür odun veya tezekti.

Şimdiki gençlik çok şanslıdır. Maddeci, ezberci eğitim ne yazık ki, gençliğe bir şey vermiyor. Okulda okuyup diploma almak, parası çok bir mesleğe atılmak bir gencin ideali olursa, bu gençlikten hayır gelmez. Gençlik manevi erozyonla baş başadır. Edep, hayâ ahlakı gençlik yitirmiştir. Gençlik Gününü hep sanal âlemle geçiriyor. Her gencin elinde son model cep telefonu var. Genç evde, yolda, boş zamanlarda, gelirken, giderken arabada hep bu telefonla meşguldür. Bu durum gençlik için iyi bir alamet değildir. Sorumsuz, idealsiz bir nesil, gençlik yetişiyor ki, akıbet çok kötüdür, sorgulayan gençlik, çözümler öreten gençlik, okuyan gençlik yoktur. Önlemler alınmazsa var olan gençliğe çok yazık olacaktır. 3- Düzenlenen kitap fuarı görmeye değerdi. Kadim şehir İlimizde bu etkinliklerin yapılması alkışlanacak bir durumdur. İş yoğunluğumdan Fuara bir gün gidebildim. Gözle çok kitaplara baktım. Çok eski kitapları almak istedim. Bazıları eski yeni kitap mı var sorabilir. Evet, eski kitaplar daha kaliteli, yazarken, basımı satışı bedellerle dolu da ondan. Yeni çıkan kitaplardan pek hoşlanmam. Kitap almam için bütçe yetersiz.

Memur emeklisi ya, zekâta muhtaç olan orta direk ferdi geçim derdinde. Kitaplara bakarak hazzımı o şekilde aldım. Tanıdık çok arkadaşla karşılaştım. Fuarla ilgili izlenimlerim.Kitaplar çok güzelde, almak için cepte para yok. Fuara gelenlerin çoğu okul öğrencileri, öğretmenleri ile beraber gördüm. Çokların eli boş dönmeleri içimde cız etti, Kitapları göz görmüş el görmemiş misali. Keşke servet sahibi olanlar, dernekler, STK. Sendikalar, vakıflar bir kitap hediye etmek isteyenler. Önceden yetkililerle görüşseler daha olumlu sonuçlar elde edilir. Gençleri motive edecek binlerce kitap parası verilseydi bu fedakarlığın bir kısmını yayın evleri de yapsaydı eli boş dönen gençlere parasız kitap hediye edilseydi bu gençlere dünyanın en büyük iyiliğini yapmış olurlardı…

Belediyeler taşımada gençlere yardımcı oldular takdir edilir. Çok genç gördüm gidip dönüş için en az beş lira gencin gözüne geliyor. Toplu halde getirilenlerin dışında çok insan fert olarak fuara iştirak etmemiş. Fuarın tesirini bir hafta boyunca gençlerde gördüm. Şehir içi otobüslerde gençler arabada ayakta, oturarak olsun hep cep telefonu ile oynarken. Fuar günlerinde ve birkaç günlüğüne gençlerin araçta iken, elinde kitaplar okurken gördüm ki çok sevindim. Şimdi o heves yok. Kitabın gençlerdeki tesirinin anlık olduğunu, sabun köpüğü misali izaha çalışıyorum. Teknoloji ilerledikçe, insanlar özelde gençler kitap okumaya, kitap sevmeyi paydos etmiş. Okullarımız güzel, her ilimizde üniversite var. Donanımlı kütüphanelerimiz var. Din aşısı gençliğe yapılmalı ki, vitrinde kaliteli, liyakatli insan tipi bulabilelim. Bir yığın işsiz diplomalı gencimiz var. Gençlik geçim derdinde gençlerin sorunlarına el atmak devletin asli görevidir. Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.