banner2


Hicret bir yerden başaka bir yere nakildir. Asıl hicret!Tüm kötülüklerden, Şeytanı düşüncelerden arınmaktır.
1443 Hicri bir Yıla girmiş bulunuyoruz. Hicri Yılbaşı Ümmetin uyanışına vesile olsun. Ümmet fertlerine narkoz O kadar çok verilmiş ki, gaflet, dala letle hayat sürüyor.
Hicret Denilince Mekke Medine akla gelir. Putların ve sarayların yı kılışı akla gelir. Hakkın batıla galibiyeti akla gelir. Dini tebliğ etmede çile akla gelir. Muharrem ayı haram aylardandır. Savaşın yapılmayacağı aylardandır. Haram olmakla beraber Müslümanlar Müslümanın kanını akıtıyor boğalar gibi boğuşuyor.
Rabbim hidayet versin.Hicretin şuuru ile şuurlan dırsın. Ümmetin Kuransız,sünnetsiz,Fıkıh sız,Cihatsız yasamasının akibeti budur. Muharrem ayı çok Mübarek aylardandır. Alimlerin beyanına göre bu ayda şu on olay meydana gelmiştir. İbret almamıza vesile olsun.
1. Atamız Hz.Adem ile Hz.Ha vanın duası bu ayda kabul edilmiştir. Rabbim bu ay hürmetine dualarımızı kabul eylesin. ;
2.Hz.Musanın Firavuna galip gelme si,denizin yarılmasi (Mucize)Firavun ordu sunun denizde bogulması bu ayda olmuştur. Yarab! Ümmete kene gibi musallat olmuş tüm şer güçlerini kahru perişan eyle
3.Hz.Yunus balığın karnından bu ayda kur tulmuştur.Yarab! Ümmetin sıkıntılarını defeyle.
4.Hz.Yusuf kuyudan bu ayda kurtulmuştur. Yarab! Badirelerden kurtuluşu nasip eyle.
5.Hz.isa bu ayda doğmuş, bu ay da semaya çekilmiştir.
6.Hz.Davudun tev besi de bu ayda olmuştur.Yarab! Tevbe etmeyi nadim olmayı nasip eyle.
7.Hz.is mail bu ayda doğmuştur.Yarab! O vefayı cümlemize nasip eyle.
8.Evlat hasreti ile gözleri kapanan Hz.Yakubun gözleri bu ayda şifa bulmuş ve açılmıştır. gözleri açık olupta hakkı görmeyenlere hidayet ver Allah'ım.
9.Yara bere içinde kıvranan Hz.Eyyub As.Bu ayda şifa bulmuştur. Ya rab! Tüm hastalara acil sifalar ihsan eyle
10.Aşure günü bu aydadır.Ilahi!muharrem ayı hürmetine,Tüm hastalara şifa ver. Dert lilere devalar ihsan eyle.Tüm insanlığı yan gınlardan,sel felaketlerinden,kemirgenle rin devlet teröründen koru.
Ümmeti Muhammede birlik beraberlik nasip eyle, Kur'an ve sünnete dönmeyi na sip eyle. Beyinsizler yüzünden bizi he lak eyleme Allah'ım.En önemlisi kötü lüklerden soygun,köle düzenlerinden hicret etmeyi cümlemize nasip eyle Hicri yılbaşınız mübarek olsun. Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.