banner2

Ömür insan için bir sermayedir. Ömrü iyi veya kötü yolda kullanmak İnsanın irade sine bırakılmış. İnsan Aklı sayesinde diğer varlıklardan farklıdır. İnsan üzülür, sevinir fakir olur, zengin olur. Merhametli olur, zalim olur. Dünyada olan biten den insan alakadardır. Aynı zamanda sorumludur. Bir Yılı geride bırakıyoruz.
Aylar, Günler, Haftalar Allah'ındır. Su gibi geçiyor, hiç farkında değiliz. Geçen günler geçmiştir. Gelecek Günler daha gelmemiştir. içinde bulunduğumuz an çok mühimdir. Nefis muhasebe si yapmak aklı başında olanın görevidir. 2020 Yılı çok girift geçti. Hastalıkla huzur kaçtı. Dünyalık tüm plân projeler alt üst oldu. İnsanlığın ibret aldığı da yoktur. Hele 65 Yaş üstü iseniz vay sizin halinize, yapılanlar belki tedbir amaçlı yapılıyor. Halbuki 65 yaş üstü insanlar kemale ermiş, Acı tatlı günleri geçirmiş insanlardır. Kısıtlamayı en çok bu guruba reva görmek en hafif ifade ile akıl dışı bir şeydir.Bu kısıtlama ile Mu- salliler 4 vakit Namazdan mahrum.Yani cemaatla Camide Namaz kılamazlar.Ya- sak....Yılbaşı geliyor diye her Yıl bu günler de bu geceyi kutlamak haramdır diyoruz bence fazla abartıyoruz. 
Haram fiilleri devlet teşvik ediyor, destekliyor, haramlardan vergi alıyor bütçeye aktarıyorsa bize sade- ce karşı duruş sergilemek kalıyor. Onu da yapıyoruz. Çünkü Haramda olsa vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Sömürü düzenleri ne göre, kısaca yapacağımız, 31 Aralık 2020,1Ocak 2021 de, Hiç bir televizyon düğmesine dokunmayın boykot hakkınızı kullanın yeter. Haramlar bir bütündür gücümüz nispetinde haramlardan kaçınmak gerekir.
Fitne Asrında yaşıyoruz. Dünya büyük buhranlara gebe, beterin beteri vardır. Bu sıkıntılı günlerde Allah'a karşı kulluğumuz zirve yapmalı, İbadet, Dua, bilmediklerimizi öğrenme, amel etme gıdamız olmalıdır. Ahirette hesaba çekilirken, Babamız, ağamız, liderimiz, malımız, mevki makamlarımız, meşrebimiz, Şeyhimiz bizi kurtaramaz. Bizi azaptan kurtaracak sadece iyi Ameldir. Ameli salihtir.
Puta tapanlar,atâ Dininden dönmeyenlerin akıbeti çok çetin- dir.Bir toplumda Dinsiz,Densiz,donsuz, faizci,Zinacı,humarcı,Sarhoş,berduş ta olacak,Abid,zahid,Musalli de olacak,günah işlenmese Cennet cehennem niçin var. konuyu iki hadis meali ile bitireyim.Allah Resulü S.A.V. Buyurmuş ibret alalım.
" İlerde bir fitne olacak. O fitne içinde kişi mümin olarak sabahlayacak, kâfir olarak akşamlayabilecek. Ancak Allah’ın ilimle kalbini dirilttiği kimseler hariç.” (İbn-i Mace, 3954)

"Kıyametten hemen önce karanlık gecenin parçaları gibi fitneler var. Kişi o fitnelerde mü'min olarak sabaha erer, akşama kâfir olur. Mü'min olarak akşama erer, sabaha kâfir çıkar." (Ebu Davud, Fiten 4259, 4262); Tirmizî, 2205)
Rabbül Âlemin Ahır zaman fitnesinden hepimizi  korusun.hastalıktan vefat edenle re Allah C.C.Rahmet eylesin. Hastalara Mevla şifa versin. Bu musibeti insanlıktan def eylesin. geçen günlerimiz af olsun. gelecek günlerimiz huzurlu, saadetli, Hastalıksız, günahsız olsun...
Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.