banner2

Başlıktaki ifade bir hadis mealidir. Din garip gelmiş garip gidecek. Garip! Toplumda tanınmayan, önem verilmeyen, hor, hakir görülen anlamlarına gelir. Günümüzde Din garip görüldüğü gibi, Dinin tüm ilkeleri çoğunlukla garip görülmektedir. Siyaset Dine uymuyor. Dini kendisine uydurmaya çalışıyor. Ticaret Dinin semtine hiç uğramıyor, Helal kazançların çoğu meşkûk, kazanırken, harcarken, Dinin İlkelerine hiç itibar edilmiyor. Dini Karunluğa uydurulmaya çalışılıyor. Marketleri çoğaltmakla, desteklemekle namdar olanlar, şimdi pardon diyorlar. Hâlbuki market anlayışı Müslüman toplum fertlerinin bünyesine uygun değildir. Marketler kapitalizmin emici hortum kanallarıdır. Sözde Adaletin bir kefesi devamlı eğik, taraflı, Dinden çok uzaktadır. Adalet vicdan cüzdan, siyaset arasına sıkışmış, Müslüman’ın yaşam tarzı Dine pek uymuyor. Yeni din dışı buluşlarla haramlarda İnsanoğlu boğulurken, dine uyacağına Dini haram bünyeye uydurmaya çalışıyor. Konuyu fazla uzatmadan bu konu ile ilgili bir iki hadis Mealini sizlerle paylaşayım inşallah.  

Allah Resulü SAV. Buyurur “ ALTI ŞEY, ALTI YERDE GARİPTİR.” Bunların birincisi “ içinde Namaz kılınmayan Camilerdir” Camilerde, İlimsiz, amelsiz, sakalsız, kolsuz, takkesiz, bıyıksızlar olurlarsa vay o Camilerin akıbetine, Camiler! Allah’ın evleridir. Dokunulmaz mekânlardır. İlim, İrfan mekânları, İman dolum tesisleridir. Mevcut Camiler yazdıklarımın dışında ise, toplum arasında gariptir. Caminin ziyneti cemaattir Dini gerçek anlamda temsil eden Din görevlisidir. İkinci garip; “ Evde asılı, Okunmayan Kur’an dır.”Kur’an Ümmet fertlerinin hayat kılavuzudur. Ümmet Kur’an dan koptuğu an helake Sürüklenir. Kur’an okunmalı, anlaşılmalı, yaşanmalı, anlatılmalıdır. Müslümanlar genel olarak Kur’an dan koptukları için, izzet yerine zilletle yaşıyorlar. Her türlü musibet enselerinde, kurtuluş çaresi Kur’an-ın ilkelerine dönmek ve uymaktadır. Üçüncü garip “Fasık’ın kalbinde olan Kuran” Anladığım hafızları kast ediyor. Hem Kur’an hamili olacak, hem günah işleyecek bu kuran anlayışı da gariptir. Dördüncü garip ise “Saliha bir kadının zalim kötü huylu bir erkeğin elinde bulunmasıdır.” Beşinci garip “ Salih bir erkeğin kötü huylu bir kadının elinde bulunması” Gariplerdendir. Kadın erkek bir birinin tamamlayıcılarıdır. Aile yuvası iki taraflı saygı, sevgi üzerine kuruludur. Kadın erkek ilişkilerinde İslam’ın, ilkeleri temel alınmaz, uygulanmazsa daha çok kadın cinayetlerini, boşanmaları, kadına şiddeti, çok işitir ve görürüz.

Günümüzde aydın geçinen kadın erkekleşmiş, erkek kadınlaşmıştır. İslam toplumuna yakışmayan bir tablo fıtrata müdahale anlayışıdır. Altıncı garip “ Bilgin, Âlim, takva sahibi, helal harama riayet eden birinin kendisine önem vermeyen, dinlemeyen kişilerin arasında bulunması “ Gariplerdendir. Hadisin sonunda Allah Resulü SAV. Kıyamet günü böylelerine merhametle bakmaz buyurmuş... Hakkın hâkimiyeti için çalışmış, kula kul olmayı elin tersiyle itmiş, beşeri siyaset üstü, gerçek âlimler hep bedeller ödemiş, ödemeye de devam ediyor. İkinci hadiste şöyle buyruluyor.“ Ümmetimin üzerine öyle bir zaman gelecek beş şeyi sevecek, beş şeyi de unutacaklar. 1.) Dünyayı sevecekler ahireti unutacaklar.2.) Yaşamayı sevip Ölümü unutacaklar 3.) Köşkleri sevip Kabirleri unutacaklar. 4.) Malı sevip hesabı unutacaklar. 5.) Halkı sevip Halıkı unutacaklar. Asrımızda, günümüzde belirtilenlerin çoğu toplumda mevcuttur. Dünyalık o kadar insanı, özelde Müslümanları Dünyaya daldırmış ki, ahiret var yaptıklarımdan hesaba çekileceğim düşüncesi körelmiştir. Toplum fertlerinde dini yaşayışta büyük bir erozyon var. Hayâ perdeleri yırtılmış, ahlak anlayışı dumura uğramış. Haramları işlemekle övünür hale gelmiş. Yıkım ekibi mesaisine güzel çalışıyor. Müslümanlarda hiç zaman geçirmeden, parti, lider, Meşrep, mevki, makam üstü ıslah seferberliğine dâhil olmalı, semtinde, yaşayışında ne kadar batıl ve atıl varsa def etmeye çalışmalıyız. Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.