banner2

Gazetecilik mesleğiyle haşır neşir oluşumuzun mazisi neredeyse 40 seneye dayanmakta.

Yerelle başladık, yaygın basınla devam ettik, emekli olduktan sonra tekrar yerele döndük.

Yerel gazetecilik dışarıdan göründüğü gibi kolay değil.

İşinin hakkını vererek yapan, mesleği sadece gazeteci olan ve mesleğinin sorumluluğunu taşıyan yerel gazetecilerin işleri gerçekten çok zor.

***

Hele hele yazılı basınla uğraşan gazetecilerin işleri daha zor.

Ülkenin sayılı yaygın gazeteleri bir bir kapanırken…

Hatırı sayılır tirajlara sahip Habertürk, Star, Güneş gibi gazeteler kepenklerini indirip yayın hayatlarına internet üzerinden devam ederken.

Hala, yerel gazetelerini okuyucusuna ulaştırmak için direnen yerel gazetecileri kutlamak lazım.

İşte bu gazete sahiplerinden biri de Cebrail Elmas…

Sayın Elmas’ın İmtiyaz Sahibi olduğu gazete “GAP HABER” ismiyle yaklaşık 15 yıldan beri okuyucusuyla buluşuyor.

Basın İlan Kurumu’ndan ilan almadan 15 yıl boyunca bir gazetenin istikrarlı şekilde yayınlanması kolay bir iş değil gerçekten.

Lise yıllarından beri tanıdığım Cebrail Elmas kardeşim İstanbul’da ikamet etmesine rağmen çeşitli illerde yaşayan hemşehrilerini memleketlerinden haberdar ediyor.  

İstanbul’daki Şanlıurfalıların çeşitli etkinliklerini Ankara’daki Şanlıurfalılar okuyor. İzmir’de yaşayan Şanlıurfalılarla ilgili gelişmeleri Mersin’deki, Antalya’daki ve Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşayan Şanlıurfalılar öğreniyor.

GAP Gazetesi, farklı kentlere yerleşen Şanlıurfalılar arasında iletişim anlamında bir köprü vazifesi görüyor.

Bu anlamda başka bir gazete de yok. Olsaydı duyardık, diye düşünüyorum.  Varsa bile çok etkin değil ki haberimiz olmadı bugüne kadar…

O halde GAP HABER Gazetesi’ne Şanlıurfalıların sahip çıkması gerekir. Çünkü bu gazete resmi ilan almadan ayakta durmaya çalışıyor. Küçük bütçeli olsa da reklam verilmeli, abone olunmalı ki GAP HABER Gazetesi yaşamalı, yayın hayatını sürdürebilmeli.

Bu konuda Cebrail Bey’i sabrından ve azminden ötürü bir kez daha tebrik ediyor, GAP HABER Gazetesi’ne de yayın hayatında başarılar diliyorum…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hacı genç 3 yıl önce

Hayırlı olsun