banner2

Gaflet, Dalalet İnsan için kullanılan terimlerdir. Bu terimler kimde bulunursa gözleri kördür, kulakları sağırdır. Kalpleri katı ve mühürlüdür. Bu tip insanlar dünyalık çıkarcı insan tipleridir. Gafil insanlar bende bir gün öleceğim diye düşünmezler. Varlık içinde de olsalar devamlı ruhen huzursuzdurlar. Ruhlarında bir boşluk vardır. Dünya ve içindekilerde bunları tatmin edip huzur vermezler. Gafil insan ömür sermayesinin kıymetini hiç bilmez. Dünyada yaptıklarının hesabını vereceğini hiç aklına getirmez. İnsan vücudunun ve sahip olduğu dünyalıkların bekçisi olduğunu unutur. Mevki, makam, servet, varlık sarhoşudur gafil insan. Cesedi ruh yapısı uyuşuk ve narkozludur. Bilmez ki, bir gün ecel kapısını çalacak beraberinde kefenden başka bir şey götüremeyecek. Ahiret’te insanı kurtaracak yegâne şey amelidir. Helal dairede Rabbine şükretmek, haramlardan kaçınmaktır.

Gafil insana annesi babası, çocukları, akrabaları dostları, eşi hasrettir. Çünkü ölmeyecekmiş gibi dünya’ya dalmış, İçi kin dolu, varlık üzerine varlık katma peşinde ahret umurunda mı bu insan tipinin? Ülkemiz cennet vatan olarak tarif edilir şairler tarafından ki öyledir. Kudurgan, gafil insan tipleri bunun kıymetini bilmiyorlar. Nimete nankörlük ediyorlar. İnsanoğlu gafletle günlerini geçirirken, yılın ortasını geçmiş Temmuz sonundayız. Allahın günleri akan su gibi gelip geçiyor. Gafletten dolayı insan hiç farkında olmuyor… 15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümünü geride bıraktık vatansever her birey için unutulmayacak bir kara gün. 15 Temmuz darbe girişimi değil diyen hainler elbette cezalarını çekecekler.  

Bu ülkede hiç gerçek özgürlük görmedim diyenler utansın. Daha ne olsun içki içenler, çıplak gezenler, zina yapanlar, flört edenler, evlendikten sonra hemen boşananlar, sahiller çıplaklar kampı gibi hala özgürlük yok deniyorsa o zaman niyet farklıdır. Kısaca herkes istediği gibi yaşayabiliyor. Kapalı veya açık, namuslu veya namussuz herhangi bir zorlama yâda dayatma yok…  Hatta bana göre biraz fazla özgürlük var. Örneğin zina yapmak kanunla koruma altına alınmış ve serbesttir. Allah korkusu olmayan bireyler bunu aleni bir şekilde yapıyorlar. Diğer bir örnek ise; Devlet eliyle ocaklar söndüren milli kumar; toto, loto bahis ve piyango oynamak da özgürlük kapsamına girmiyor mu? Hıristiyan âdeti olan Noel baba yılbaşlarında kimin eli kimin cebinde belli değil ve su gibi alkol tüketiliyor bu özgürlük değil mi? Kiliseler, Havralar, Sinagoglar açılıyor bu batıl dinlere mensup olanlar oralara gidip ayin yapıyorlar ise bu özgürlüğün daniskasıdır. Sözde % 95 i Müslüman olan ülkemizde bütün bunlar yaşanıyorsa, özgürlükten ziyade Müslüman ülke demek bile abes kaçıyor.

Çoğumuz haberlerde görüyoruz batı ülkelerinde hakk olan dinimize ve camilerimize saldırılar düzenleniyor. Hani batı da özgürlük vardı? Batı kalemşorları sözde özgürlük havarilerinin balonları elbette bir gün sönecek. Oysa ülkemizde onların kutsallarına karışmıyor tam tersine koruma altına alıyoruz. Yine her sene-i devriyesinde Hıristiyan âdeti olan yılbaşı kutlamalarında gafil Müslümanlar bilerek bilmeyerek İslam dışı bu çirkin âdete alet oluyorlar. Bu geceyi kutluyor, devlet eliyle oynatılan kumar biletlerini almıyor mu? İşte bu gaflettir hakkı görmemektir. Dinimizde kim Hayatın tüm alanlarında bir kavme benzerse oda onlardan olur. İnancımızda Noel baba yılbaşı diye bir şey yoktur kutlamak, o geceyi uykusuz geçirmek, zina sahnelerini, dansları seyretmek haramdır. Bu gecede İslam dışı tüketilen paralarla fabrikalar kurulur. Bu çirkef adetle ümmet fertleri iğfal ediliyor Müslümanlar gafletten uyanmalıdır, uyandırılmalıdır.

Partilerin halktan aldığı oy oranları beni hiç ilgilendirmiyor. Çünkü partiler de fanidir bir gün onların da sonu gelecek önemli olan milletçe kenetlenip ülkemize ve devletimize sahip çıkmaktır. Görüşünde ırkçılık olmayan, gâvur da olsa insan hakkını gözeten, tüm inananları kardeş bilen, ümmet görüşüne hâkim, ehlisünnet çizgisinde kim varsa benim din kardeşimdir. İnsan kusurlu olur yalnız insan hain olmamalıdır. Dinimizde bir insan sevilirken aşırı sevilmemeli, buğz edilirken aşırı buğz edilmemeli, gün gelir dost olan düşman olur, düşman olan dost olur. Ümmet fertlerinin birlik, beraberliğe ihtiyacı vardır. Bu birlik odağı partiler değil, dinde birliktir. Kendi dünyalıkları için Ümmet fertlerini birbirlerine hasım edenler haindir. Ecel kapımızı çalmadan gafletten uyanmanın zamanı gelmedi mi? Toplumda namazsızlık var. Büyük bir israf hâkim. İsraf tüketimi herkesi sarmış, haram helal birbirine karışmış, insan çok değersiz hale gelmiş. Ahlaki erdemler erozyona uğramış, Bu kadar eğitim kurumları dini mabetler gerçekten soralım bugün bu kurumlardan mezun kaç gerçek bilim, ilim, âlim insanımız var? Kim yeni hangi buluşları bulmuş merak ediyorum. Demokrasiye iman etmekle ümmet sorunları çözülmez insanlar gaflette boğulur son pişmanlık fayda vermez… Allah’ın selamı ile selamette kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.