banner2

3 Kasım 2019 Günü Ülkemiz ve Dünyada engelliler günüydü, Bu günle ilgili çok yazı ve haber okudum. Gaye; Engelliler Engelliler gününü anmak ve kutlamak hepsi bu kadar. Batı ithalatı çok günlerimiz var. Asıl günlerimizden ise çok uzak kalıyoruz. Bizler engelli kardeşlerimizi sadece bir gün değil, her gün anarız anmalıyız. Engellilerin dernekleri var. İktidarlardan haklarını talep ediyorlar. Engelli olmak bir eksiklik olsa da, İnsan ise onunda yaşamaya hakkı vardır. Engelli olmak bir insan eksikliği olmadığı gibi, sağlıklı olmakta bir üstünlük değildir. Ülkemizde çok engelli insan var. Engellilik bazen doğuştan, bazen de sonradan meydana gelir. Her ne suretle olursa olsun engellileri sevmek, yardımcı olmak, onlara değer vermek hem İslami hem de insani bir görevdir. Engellilerden ibret almak bende onlar gibi olabilirdim demek ibret almak yaşayışımızda ilkemiz olmalıdır. Engellileri korumak, sesine kulak vermek hem Devletin hem de ferdi görevimizdir.

Doğuştan engellilere bir diyeceğimiz yok. İhmal sonucu engelli duruma getiriliyorsa burada düşünmemiz lazım. Kul hakkı devreye girer ki, vebalden kurtulamayız. Herkes doğuştan, iş kazasından engellileri konuşurken, savaşın engellilerini kimse konuşmuyor. İslam coğrafyasında savaşlardan engelli olanlar, bombalar altında ayakları, kolları kopanlarda çoğu keyfi savaş engellileridir. Üstelik bu savaş engellileri bizim gibi sağ insanlardı. Sömürü, işgal adına bu mazlum halk kitlelerini sakat bırakan, engelli haline getiren kim varsa hepsini kınıyorum. Engellilere de sıhhat afiyet diliyorum. Engelli fiziki olarak olduğu gibi, birde beyin engelliler var. Bunların engelliliği engelli üretmek fabrikasıdır. İnşaat sektöründe, ulaşımda, paylaşımda, adalette yaşamın her alanında tedbir bizden takdir Allahtan’dır. Bu alanlarda Çimento, demir, işçiliği hırsızları yaptıkları binalar, siteler, iş yerleri eğer çürükse, tedbir almadan iş kazası olmuşsa, ufak bir sarsıntıda binalar çökmüşse, Ölümler, engelliler olmuşsa bunları yapan yaptıranlarda beyin engellilerdir.

Ülkemiz de tren kazaları oldu, çoğunda tedbirsizlikler var. Meydana gelen kazalarda İnsanlar öldü, bir o kadarı da engelli kaldı. İşte sebep olanlar beyin engellilerdir. Yokluktan, adaletsizlikten, işsizlikten canına kıyan, aklını yitirenlere sebep olanlarda beyin engellilerdir. Binlerce Km. uzaklardan gelerek, Irak’ı İşgal edenler, Milyonlarca Mazlumu katledenler, sakat bırakanlar, öz yurtlarından İnsanları göçe zorlayanlar da beyin engellilerdir. Ayni durum Suriye, Filistin, Libya, Yemen, Arakan, Doğu Türkistan, Keşmir, Myanmar da ayni duruma düşürülmüş.  Bu mazlum halkı da bu hale getiren habis toplulukta beyin engellilerdir. Yokluğu varlık Sayanlar, sermaye için insanları zehirleyenler, yanlış haber yapanlar, doğruları ters yüz edenler, yanlışa doğru diyenler,  Ailenin yok olmasına göz yumanlar. Batıl eğitimle gençleri narkozlayanlar da beyin engellilerdir. Bunları çoğalta biliriz. Tüm yaşam alanlarımız engellerle doludur…

Sadece fiziki engellilik değil, beyin engelliliği, engelli türetme misyonerler fiziki engellerden daha çok ve daha tehlikelidir. Allah hepimizi fiziki ve beyin engelli engellerden korusun. Her türlü engeli kaldırmak, asgari ye indirmekte çaba göstermek aklı başında her İnsanın görevidir. Tüm engellilere dinimizin reçeteleri var. Başvurup toplum fertlerini engellerden kurtaracak ilkelere yanaşmayanlar, batı ve batılda çözüm arayanlarda beyin engellilerdir. Dinimizin engellilere bakışını bir örnekle göstermek istiyorum. Çok örnek var anlayana bu örnek yeter. Sahabelerden Abdullah bini MEKTUM var bu sahabe iki gözden ama. Allah resulünü görmek ve konuşmak ister. O anda Allah resulü meşgul görüşmeyi biraz geciktiriyor. Bunun üzerine şu ayetler iniyor.” EKŞİDİ VE ARKASINI DÖNDÜ, ONA, AMA GELDİ DİYE, NE BİLİYORSUN, BELKİ O TEMİZLENECEK VEYA ÖĞÜT BELLEYECEK DE O ÖĞÜT KNDİSİNE FAYDA VERCEK. Abese suresi ayetler.1.2.3.4 “Engellidir, görmüyor diye Allah resulünün bu engelliyi bekletmesi, Ayetle ikaz ediliyor. Çözümler yapmadan günler tayin etmek, kutlamak hatırlamak, kolayın, sömürmenin ilkeleridir. Engellileri bir gün değil, her an anar, sever, yardım eder, kalbimizin derinliklerinde onlara en büyük payı ayırırız. Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.