banner2

Fitne; Anarşi. Bozgunculuk, günah, şirk, bela, ara bozma, arabozucu, terör, karışıklık, gibi manalara gelir. Fitne çok çirkin bir fiildir. Dinimizde fitne katilden daha beter bir eylemdir. Fitne uykudadır fitneyi uyandırmayın diye dinimizin ikazları var. Asrımızda fitneye alet olan çok insan var. Fitne tohumları ile saf insanları ifsat etmek Dolardan, düşmanın kurşunundan daha beterdir. İslam coğrafyasında Müslümanların bölünmesi, güç oluşturmaması, ezilmesi, zilletle yaşaması, Vuranın vurulanın tekbir getirmesi fitne tohumunun Müslüman tarlasına ekilmesi ve başak vermesindendir. Fitnenin vasıtaları yanlı basınlar, görsel haberler, siyaset peteklerine konan fanatik siyaset aktörleridir diyebiliriz. Müslüman Müslüman’a Münafık diyor kâfir diyor, satılmış diyor, hain diyor, terörist diyor, fetöcu diyor. Diyor ha diyor ne hakla hangi dinde böyle bir saldırı var. İman ölçme makinelerini eline almış olanlar var.

Masa başında yalan haberlerle yanlışları doğru gösterenler fitnenin ta kendileridir. Allahtan korkan fitneci olmaz. Müslümanların arasına siyaset, mevki, makam, menfaat adına fitne tohumlarını korkusuzca ekenler din düşmanlarıdır. Dinimizde birisi size bir haber getirirse hemen inanmayın araştırın der. Güncel olarak dolar, İMF, AB, ABD Küresel şer odakların tamamı Müslümanlar için en büyük fitnedir. Ülkeler ekonomisini dolara bağlayanlar, önlem, alternatif için çalışmayanlar utansın. Elin gâvuru fitne ile bizi bölüyor, sömürüyor, parçalıyor sonunda yutuyor. Müslüman’da buna alet oluyorsa yazıklar olsun. Kimse hayırlı adımlar atmıyor, partim diyor, devlet diyor, bayrak diyor, vatan diyor, liderim diyor, efendim Şeyhim diyor, işte bu Ümmet için en büyük fitnedir. Din demiyor. Devlet insan için var olmalı her şey devlete feda edilmemeli Din olmazsa, İnsan olmazsa devlette olmaz.

Devlet sınırları çizilmiş topluluklardan meydana gelmiş, idare eden, idare edilenlerden müteşekkil bir topluluktur. Bu topluluğun dini, Dili, yaşam tarzı, bir olmaya bilir. Ancak çeşitlilikte olsa aynı gemide barınma erdemliği göstermek gemide bulunanların asıl görevleridir. Bir toplumda Gerçek dini bilmeden dindar geçinmek din adına cihad yapıyorum demek fitnenin ta kendisidir Siyaseti, ekonomiyi, dünya devletleri ile ilişkileri bilmeden ahkâm kesilmek fitne tohumlarını ekmek fitnenin kendisidir. İslam Coğrafyasında Ölümler, işgaller, yetimler, gözyaşı, göçler, küresel güç odaklarına yem olmaları fitnenin kurbanlarıdır. Yıkmak kolaydır yapmak ise çok zordur. Fitne yıkım malzemesidir. Siyasete, Adalete, ticaret’te, yaşamın tüm alanlarına fitne tohumları ekilmişse o toplum iflah olamaz. Fitnenin ıslahı Kur’an, sünnet, fıkıh,  ilkeleridir gerçek âlimlerin görüşleridir. Bu konuda siyaset üstü gerçek âlimlerin, tarafsız basın yayın kuruluşlarına ihtiyaç vardır.

Irkçılık fitnedir, kibir fitnedir, helal haram demeden liberalizme İman etmek fitnedir. Yalan, gıybet, iftira fitnedir. Aslından uzak ben seyidim, Şeyhim diyerek insanları kandırmak, inek gibi sağmak fitnedir. Laf götürüp getirmek, arayı bozmak fitnedir. Şirin görünmek için yalan haberler yaymak fitnedir. Dinimizde iki tarafı barıştırmada, karı, koca arasındaki anlaşmazlıklarda barış olsun sulh olsun diye yalan büyük günah olduğu halde yalan söylemeye cevaz veriliyorsa, Niçin hala fitne ajanları, fitne misyonerleri kol geziyor. Müslümanların görevi fitnenin ağına düşmek değil, Fitneyi kovmak, Fitne ile mücadele etmek, fitnesiz alanları çoğaltmaktır. Müslümanlar için Dolar, İMF, Trump, AB, ABD, BM. Dünya bankası, NATO, fitnenin atom yivleridir. Allah hepimizi ahır zamanın fitnesinden muhafaza eylesin.

Fitneye,fitnecilere fırsat vermesin.Ahır zaman fitnesi,Kadın,Para,mevki makamlar olacaktır.Mimsiz medeniyet mensupları gelecek nesillerce,katil,işgalci,ambargocu,çıkarcı yalancı olarak anılacaktır.Müslümanlar fitne tuzağına düşmekten uyanık olmalı.Bugün bize saldıranların aile yuvaları yoktur AB nin % 43 ü evlilik dışı ilişkilerden nesiller türetmiştir. Evlilik dışı ilişkilerden doğan bebek sayısı evlilik içi doğan bebek sayısını aşmıştır. Bu fitne onları kavururken, Müslüman ülkelere de bulaştırmak istiyorlar. Buda büyük bir fitnedir. Aile yapımız sağlam, akraba, komşuluk, vefa, yardımlaşma acıma ilkelerimiz sağlam, aramıza fitne sokulmazsa, Particilik, Fanilere tapma, masum gösterme, mezhepçilik, Tarikatçılık, Meşrepçilik, birer fitne oklarıdır. Kol gezen fitneden uzak durmak, ıslah için çalışmak, insanların görevidir. Fitnesiz bir toplumda yaşamak dileklerimle… Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.