banner2

 FETÖ'nün başı 17-25 Aralıkta beddua ettiği zaman, onun yalakaları "Hoca beddua değil, Mulaane yaptı" dediler.

Bu fakir de mulaane ile ilgili bir makale yayınlamıştı. Bu makaleyi okuyan FETÖ'cüler epey öfkelenmişlerdi. Onlardan birisi ve Fatih Üniversitesinde Ekonomi Profesörü olan İsmail ÖZSOY bana bir e-mail göndermişti.

İşte o e-Mail:

24.1.2014 NE ZAMAN BEDDUA NE ZAMAN MÜLÂANE? Tek taraflı beddua da iki taraflı mülâane yani beddualaşma da sık başvurulacak yöntemler değildir. Her ikisine de, herşeyin bittiği yerde başvurulur.

ANCAK MÜLÂANENİN SONU HELÂK OLMAYABİLİR. Hizmetle Erdoğan'ın (Hükümet ve AK Parti demiyorum) arasındaki kavgada devlet gücüyle Hizmetin üzerine gelindiği, Hizmetin büyük bir gadre uğradığı bir anda başka bir çaresi kalmayan Hocaefendi, "Biz bu ülkeye zarar veriyorsak Allah bizi, Erdoğan zarar veriyorsa onu yok etsin, bu ülkeye zarar verenin evine Allah ateş salsın" dediğinde kendini haklı olduğunu iddia eden bir kişi buna kolayca âmin der. Hocaefendi ve sevenleri bu duaya gür bir sesle âmin demişler ama Erdoğan buna sessiz kalmıştır. O da âmin deseydi haksız bile olsa en azından onun samimi olduğuna inanırdık. Şimdi görünen o ki Erdoğan haksız ve korkuyor ki âmin diyemiyor. Âmin deseydi iki taraftan biri, yani haksız olan helâk olurdu. Ama sonuç hâsıl olmuş âmin diyemediği için Erdoğan'ın haksızlığı ortaya çıkmıştır.

HOCAEFENDİNİN EVLERİNE ATEŞ SALSIN GİBİ ÇOK AĞIR İFADELER KULLANMASI MUHATABININ AMİN DİYEMEMESİ İÇİNDİR. KORKSUN Kİ KOLAYCA AMİN DİYEREK HELÂK OLMASIN. YOKSA HAKİKATEN EVLERİNE ATEŞ SALINMASINI İSTEMESİ DEĞİLDİR HOCAEFENDİNİN MERAMI. HOCAEFENDİ BU KONUDA AMACINA ULAŞMIŞTIR.

BEDDUA ise, mülâaneden daha kötüdür. Beddua kabul olduğu takdirde sonuçta hak etmişse beddua edilenin, hak etmemişse beddua edenin helâkini sonuç verir. Yani bedduada mutlaka bir taraf zarar görür.

BEDDUADA AMAÇ HAKLININ ORTAYA ÇIKMASI DEĞİL BİR TARAFIN MUTLAK HELÂK OLMASIDIR. YANİ SONU MUTLAK HELÂK BEDDUA MÜLÂANEDEN DAHA KÖTÜDÜR.

Karşımızdaki insan zalim bile olsa bedduamız ona layık değilse o beddua bize geri dönebilir. Çünkü bizim zâlim gördüğümüz insan belki gerçekte zâlim olmayabilir veya Allah ona bir fırsat verip zulmünden dönebilir, sonunda Müslüman bile olabilir Hocaefendi 28 Şubatçıya, zâlim İsraile, Burma’da Budiste neden beddua etmiyor da Erdoğan’a ediyor diye soruluyor. Biz İsrailliye, Hindu’ya Budist’e İslâm’ı anlatma vazifemizi yaptık mı ki onlara beddua hakkına sahip olalım? Anlatsak bile âhirete imansız gidecekleri garantisi elimizde midir ki onları beddua ile cehenneme gönderelim? Ya o insanlar da sonunda hidayete geleceklerse, o zaman işte bizim bedduamız bize geri dönecektir. Niye kendimizi böyle bir riske atalım?

=========================================

Prof.Dr. Ismail OZSOY

Professor of Economics Department of Economics

FATIH UNIVERSITY 34500 ISTANBUL, TURKEY

Tel (office): +90 212 866 33 00 / 50 23 Mobile: +90 532 405 75 20 http://econ.fatih.edu.tr/?cv,6400

Ben bu adamın şimdi nerelerde olduğunu bilmiyorum. Ama eminim ki, yapılan bedduanın Gülen hakkında tahahhuk etttiğini şimdi anlamış olmalı...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.