banner2


Bu günlerde en çok konuşulan konu Faiz konusudur. Konu gerçek alimlerin konusu iken, siyasetçilerin bu konuyu ele almaları dillendirmeleri, meydanı bu konuda boş bulmaları hazin bir durumdur. Bu tablo top lum fertlerinde infiale yol açmaktadır.

Kanunlar, yasalar iki çeşittir ilahi ve beşeri, beşeri kanunlar insan aklının ürünü olduğu için zamanla varlığını yitirebilir. İlahi ka nunlar ise böyle değildir. Varlığı,yürürlüğüğü zamana bağlı değil, evrenseldir. Gelecek ve geçmişi kapsar, esnekliği hiç yoktur. Kesin değişmeyen kural ve kaidelerdir. Süte su katan gibi dinde yenilikçilik hiç değildir.

bazıları kesilmemiş murdar leşe kartalların konması gibi murdar, haram leşten yemeleri gibi, haramlardan helal payçıkarmaları cehaletin bir eseridir.

Faiz, riba ayni köktendir.Nasla sabittir. Azına çoğuna bakılmaksızın kökten haramdır. Nas: Hakkında ilahi ve nebevi hükümlerin bulunduğu hükümlerin tereddütsüz izah tarzıdır. Oda elimizdeki alimlerimizin eserlerinde mevcut olup, her müslümanı bağlar, İçki haramdır, Faiz haramdır, Zina haramdır, İnsan öldürmek haramdır, Şans oyunları, toto lotolar, Gıybet,haramdır. Nasla yani kati delillerle haram olan bu fiilleri helalleştirmek kimin haddine.
Dinimizde helal haramlar bellidir. Az çok her kes biliyor. Nas var haramdır diyenlere katılıyorum. Söylem doğrudur. Ancak! Sadece bir bankanın değil, Özel tüzel olsun. Su, Elektrik, Doğalgaz, kredi kartı borcu,çekilen kredinin zamanın da ödemediği gecikme faizine helalmı diyelim. Bunlar hakkında nas falan boş ver mi diyelim. Haram helalde ya hep, ya hiç geçerlidir. Kimse mazlum halkı günaha teşvik etmesin,kul hakkına ortak olmasın.
Dinimizde Ticaret helaldır. Rızkın onda dokuzu ticarettedir. (Meşru ticaret) Kapitalizm Müslümanın servetini çekmek, sömürmek için helali haram yapmak için surda delik
 açmaya çalışıyor.Taşaronlarıda onlara payandaoluyor.
Beşeri sistem,rejimlerin hepsinde haksız kazanç faiz helaldır. Bankaların tümü  adı ne olusa olsun kapitalizmin emici hortumlarıdır. Bankaların Tüm işlemleri Allah'ın kesin Haram kıldığı faiz çarkı ile dönmektedir. Faizin azıda çoğuda haramdır. Allaha savaş açmaktır. İslamda kâr zarar ortaklığı mübahtır.
Ahir zamanda Müslüman faizden ne kadar kaçsada tozu bulaşacak diye nebevi ikaz var. Rabbim hepimizi haram hasletlerden muhafaza eylesin. İmanla göçmeyi nasip etsin.Hasta olanlarımıza şifa versin,t üm ölmüşlerimize rahmet eylesin.
Dinimizde nas katidir. Faizin azıda çoğuda,isim degiştitrerek nema (artış da)Haramdır.Hafizallah... Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.