banner2

Faiz Dinimizde haram olup, savunulacak hiç bir tarafı yoktur. Faiz necaseti galizedir. Faiz haksız kazanç silahıdır. Faiz emek vermeden, alın teri dökmeden, kapitalizmin ballı kazanç kapısıdır. Faizi hafife almak bilerek faiz dünya gerçeğidir. Faizsiz hayat ekonomi olur mu? Demek insanı küfre götürür. Faiz konusu Dinimizde ayetlerle, hadislerle, en inceliği fıkıhla tüm detayları yazılıdır. Faiz dünyada ve ülkemizde bir sektördür. Toplumu sömürme aracıdır. Gavur ülkeler dediğimiz faiz babaları faizi ülkelerinde sıfırlarken, ülkemizde çok yüksek faizlerle insanimiz sömürülüyor. Ondan olsa gerek Sayın Cumhurbaşkanı Faiz Sömürü aracıdır diyor, anlaşılan kendisini yalnız hissediyor. Dileğimiz bu çağrı, hakli hezeyan netice verir. Söylemden ziyade eylemle topluma nefes aldırır. Kim iktidar ve muktedir ise bu soygun düzeninde faizi kaldırmak ta onun görevi olsa gerek. Bizden ise desteklemektir.

Faiz yerine adil ekonomik düzen dense bu alanda mücadele verilse daha isabetli olur düşüncesindeyim. İnsanları sömürmek için faize öyle isimler uydurulmuş ki, nerede ise alfabede harf bırakmayacaklar. Nema, gecikme zammı gibi. Hangi ad altında olursa olsun faizin her çeşidi haramdır. Haram para ile ibadetler, hayırların yapılması ise idrarla abdest almak gibidir. Kese, kasa, mide haramla istila edildiği için insanlık huzursuzdur. Bereket diye bir şey kalmamıştır. Faiz düzeninde delik büyük, yama ise küçüktür. Bir taraftan faiz sömürü aracıdır denirken, ekranlarda faiz reklamlarının yapılması ciddiyetsizliğin ifadesidir. Bir zamanlar Müslümanların paralarını kapmak için bir bankanın adini İhlas finans koymuşlardı. Sonunda bu banka battı helal harami hep beraber götürdü çok kişi mağdur oldu. İslam dişi sistemlerde adı ne olursa olsun tüm banka çeşitleri kesilmeden ölen leş üzerine üşüşerek, leşi yararak bu leşin böbrekleri veya arka budu temizdir helaldir demek Müslümanları uyutma taktiğidir.

Kesilmeden ölen bir hayvan murdardır. Hiç bir şeyinden istifade edemezsiniz. Kimse kimseyi kandırmasın. Bu leş misali bankalardan araba kredisi, ev kredisi, ihtiyaç kredisi, tüp bebek kredisi, kredi kartı limiti, sarf artışı, isim ne olursa olsun sistem savunucusu, koruyucusu sözde hoca, âlim geçinenlerce bazı esneklikleri, süte su katmaları, fetvaları Kur’an düşüncesi ile gerçek Müslümanı bağlamaz. Sistem odaklı bu hoca kesimi dinimizde, zaruretle hacetleri çok karıştırmaktadırlar. Zaruret kişiden kişiye değişir. Zaruret derken, Din, mal, can, akil, nesil akla gelir bunların telefinden ciddi endişe edilirse hayat sürdürmek için zaruret o zaman devreye girer. Asrımızda faize bulaşmakla böyle bir durum söz konusu değildir. Keyfi son model arabayı banka kredisi ile almak, faize bulaşmak neyin zaruriyetidir. Olsa, olsa nefsin, zevkin, safa çekmenin, tüketim çılgınlığının ifadesidir. Bir lokma haramla kırk gün dua kabul olmaz kaidesince, Müslüman toplum fertlerini zehirlemeye kimsenin hakki yoktur.

Dualar kabul olmuyorsa yağmur duasına çıkmadan önce mide kasa keseleri haramlardan temizleyin. Ondan sonra havaya elleri açın. Gerçek ulemaya düşen görev her çeşit neçis faizin sömürü aracı olduğunu söylemesi, insanları bu neçis damlalarından beri olmalarını sağlamalarıdır. Dinimizde öyle bir zaman gelecek ki, insan faizden uzak yaşamaya çalışsa bile faizin tozu Müslümanlara bulaşacaktır deniliyor. Hakkı ketmeden asrın uleması nerede ise faizi helal hale getirecekler. Bu ayrı bir tufandır. Ümmetin Peygamberi veda hutbesinde faizin her çeşidi ayaklarımın altındadır. Yasakladığım ilk faiz amcam Abbas’ın faizidir derken, hâlbuki toplumun tüm katmanları günümüz ceberut yönetimlerindeki, taguti firavni sömürü aracı olan, ilahlaştırılan, faizli bankalara karşi olmalarıdır. Ayaküstü faiz, tefecilik bazı alanlarda bankaları bile geçmiştir. Öncelikle bu işte mağdur olan üreticiler, sanayiciler, emekçiler, işçiler, memurlar, bu sömürü aracı olan faize karşi amansız bir mücadele vermeli, bu melanetin kalkması için büyük caba göstermelidirler. Çalışan ben, eli nasirli ben, alın teri döken ben, emek vermeden zengin olan şişen sen buna dur demek zamanı geldi geçti bile. Herkes zarar ederken, iflas bayrağını çekmeyle karşi karşıya iken ey beni sömüren faiz baronu sen hiç risk almadan hep kazanacaksın ve beni hep sömüreceksin nerede bu yoğurdun bolluğu deme zamanı gelmiştir.

Sudan, elektrikten, hatta aldığım doyumsuz maaştan, doğalgazdan ballandıra ballandıra reklamını yaptığın kredi safsatasından, tuzaklar kurarak hep beni borçlandırıyor, taksitlerle felç ediyor, kazancıma haram katarak beni sömürmenle hep sen karlı çıkıyorsun, çünkü faizle emek vermeden risk almadan şişiyorsun ayağını denk at deme zamanıdır. Faiz düzeni kula kul olma köleliğidir. Bir işte kar zarar işlemi olmadan tüm işler, işlemler faiz tuzaklıdır. Piyasada bir dolar yükselme furyası var. Dolar dünyayı sömüren Yahudi menşeli karşılıksız özellikle gelişmemiş ülkelerini sömürme aracıdır. Faizden, tefecilikten, sömürülmekten kurtulmak için, İslam ülkelerinin bir an önce ortak para birimi kurmaları zaruret halini almıştır. Sadece parada değil, siyasal, kültürel, ekonomik, en önemlisi birleşmiş İslam topluluğunu kurmalarıdır. Tüm sıkıntılardan kurtuluş reçetesi öz benliğe, vahiy kültürüne dönmekle mümkündür. Üretmeden tüketim çılgınlığı faizin, sömürünün birinci basamaklarıdır. Faizi, sömürüyü kaldıracak devlettir. İnsanları kölelikten kurtaracak yine devlettir. Faiz belasından kurulmak için mevlam yöneticilerimize feraset nasip eylesin inşallah vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.