banner2

İnsanoğlunun yaşam ilkelerinden biri de hürriyettir. İnsan doğarken hür doğar, hür yaşar, hür olarak ölür. Hürriyet denilince yaşam tarzında sınırsızlık olmaz. İnsanın günlük yaşantısında İslami, İnsani vicdani sorumlulukları vardır. Yani insan kaide kurallarla mukayeddir. İnsanın yaşayışında başıboşluk yoktur. İnsanın dışındaki tüm varlıklar İlahi emirle hareket eder. O var olan varlıkların helal, haram, Cennet, cehennem sevdası da yoktur. Ancak İnsan en büyük nimet akıl sayesinde yaptıklarından sorumludur. Esaret Hürriyetin zıddıdır. Dünya çok geniştir. Her insanın doyabileceği, gezebileceği, bir alan halk edilmiş. Asrımızda insan insanın imha aracı olmuşsa bu fiil cehalet eseridir. İnsan istese dünya gül gülistan olur, İnsan! Şeytanın okulunda okur, kapitalizmin kezzap suyu ile sulanırsa dünya İnsana zindan olur.

Günümüz dünyasında gül gülistan ve zindan ekipleri çatışma halindedir, sömürü serveti zindan ehlinin elinde olduğu için. Bugün dünyada huzur yoktur. Müslümanlar için Allah’a değil, kula kul olunur, faniler tapınak haline getirilirse, insanın zilletten, esaretten, sömürülmekten kurtulması çok zordur. Allah kötü hasletlerden hepimizi muhafaza eylesin. Bende dâhil 65 yaş üstü yaşlılar takriben 8 Milyona yakın dede, nene dayı, amca kemale ermişler üç aydan fazla esaret hayatını yaşadık. Bu esaret Korona virüs esaretidir. Öyle kuvvetli bir güç ki, süper güç olduklarını iddia edenleri bile hizaya getirdi. Bu hastalıktan dolayı yönetenler tedbir aldı. Tam üç ay evde esarete düştük sıhhatimiz için bu tedbirler hem elzem hem de gerekliydi. Yaşlılar için neden bu kadar uzun yasak akla gelebiliyor? Mutlaka nedenleri vardır. Birinci neden yaşlıların hastalığa yakalanma riski daha fazla, tedavileri de külfetli, ikinci neden üç ay boyunca bu yaşlılar şehir içi arabaya binmediler burada devletin karı var. Nihayet 65 yaş üstü yaşlılarda hürriyetine kavuştular.

Üstat Bediuzzaman ( Ben Ekmeksiz yaşarım fakat Hürriyetsiz asla ) İfadesini hatırlatıyor. Haksız yere hürriyetleri elinden alınanlara Allah yardım eylesin. Haksız yere insanların hürriyetlerine sevinerek alkış tutanlar ise ilahi cezayı bulsun. 65 yaş üstü yaşlılara verilen Bu hürriyet hasta olmayız, hastalık kapmayız anlamına gelmez. Bilim kurulunun tüm tedbirlerine uyarak belki hastalıktan korunabiliriz. Tavsiye edilen tedbirler; Maske, Mesafe, temizliktir. Bu tavsiyeler belki uzun zaman devam edecektir. Rabbim bir an önce tüm insanlığı bu ilahi musibetten kurtarsın. Tüm tedbirler alınırken, ölüm oranlarında düşüşler olurken, yine de tedbiri elden bırakmamak, takdiri o zaman Allaha havale etmektir. Salgın hastalığın kızgın dönemlerinde siyaset dili hiç hoş değildi, ayrımcılık, kibir kokulu yaklaşımlar böylesi günlerde pek hoş karşılanmaz. Sağlık bakanının şu ifadesi yüreklere su serpmiştir. Bu başarı 83 Milyon vatandaşımızın başarısıdır. Sayın İbrahim KALININ DA bu konuda bu meyanda güzel ifadesi var. Bu başarılar iktidar ve muhalefet başarısı demesi toplum için birer ilaç.

Hastalıklı ölümler siyasete, çıkaran, ben yaptım yaparıma gelmez. Ben değil, biz en güzel dildir. Ülkemizde bu salgın hastalıktan beş bine yakın İnsanımız vefat etmiş. Dinimizde Salgın hastalıktan ötürü vefat edenlerin şehitlik mertebesi müjdesi vardır. Vefat edenlere Allah rahmet eylesin. Hasta olanlara da rabbim şifa ihsan eylesin. Amerika da bir siyahî insanın beyaz bir polis tarafından boğazına basılarak öldürülmesi tam bir vahşet ve cinayet, hem de insanlık suçudur. Bu mazlumdan tarihe bir not düşmüş oldu. Nefes alamıyorum sözü. Bu söz bu vahşettir.  Amerikan’ın sonu ve yıkımı olacaktır Allah’ın izniyle…

Dünyada yokluk, yolsuzluk, adaletsizlik, sömürü, insanların yaşam hakkını gasp, ölüm, gözyaşı, zülüm varsa İnsanlığın çoğu nefes alamıyor demektir. Ülkemiz insanı aş iş ile boğuşurken, çözümler beklenirken yönetenlerin gündem değiştirmeleri abesle iştigaldir Hastalıktan korunmak için maske, mesafe, temizlik ne kadar elzemse, Faiz, Zina, Uyuşturucu, yalan, iftira, kibir, dünyevileşme ye karşı da bu tedbirleri almak ve uygulamak o kadar elzemdir. Mesafeli de olsa bizi temiz hava ile doğa ile insanlarla buluşturan mevlama hamd olsun. Son söz Merhum Akif’in olsun. (BEN EZELDEN BERİDİR HÜR YAŞADIM. HÜR YAŞARIM. HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURCAKMIŞ ŞAŞARIM.) Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.