banner2

Sivil toplum kuruluşu denilince akla sendika, Dernek, Vakıf, iş adamları kuruluşları akla gelir. Hele sendikalar kim çoğunluksa çalımından geçilmez, halkın iradesi ile seçilmişleri devirmeye, kuyularını kazmaya Beşli çete ünvanlarını almaya (Geçmişte) ülkeye zarar verenleri gördük. Halbuki adı üzerinde sivil toplum.

Hiç bir siyasi oluşumun arka bahçesi olmayan, Ayırım yapmadan insan odaklı çalışan, Müntesiplerinin meşru haklarını savunan, ülke meselelerini gündeme getiren, çözüm önerileri üreten, görevleri kanunlarla belirlenmişlere sivil toplum kuruluşları diyebiliriz. Bağım sız, bağlantısız, tarafsız, Haklının yanında, haksızın karşısında olanları alkışlarız.

Benim bu yazıda işleyeceğim sivil toplum kuruluşları hem nitelik, hemde nicelik bakımından ayrı sivil kuruluşudur. Ramazan Ayı içerisindeyiz her İl, İlçe,köyde günde beş vakit Namaz kılınıyor. Bir ezanla insanlar Camilere koşuyor, İmamın Allah'u ekber komutu ile ayni nida ile eller bağlanıyor.
Komutla rukua varılıyor, secdeye kapanıyor, kıyama duruluyor, selamla Namaz bitiyor. Bu insanlar topluluğu ülkemizde, milyonları,İslam dünyasını katsanız milyarı buluyor.
Dünyada bundan daha büyük sivil toplum kuruluşu bulamazsınız. Hem de mıknatıs gibi çekicilikle...
zorlamadan. Camii Cem topluluk yeridir. Caminin içinde yer yoksa bu ibadet caminin avlusunda bile eda ediliyor. Bu ilahi bir aşktır. Ramazan Ayında Oruç tutuluyor kimseyi zorlamadan, milyon, milyar insanların ülkeleri nin saatlarına göre imsaktan, iftara kadar helal olan şeylere bile yanaşmaması büyük bir itaat abidesidir.
İftar zamanı ayni insanların ezan komutu ile iftar açmaları milyarlar topluluğundan daha büyük sivil toplum kuruluşu olabilir mi? Hele Ramazan ayında Teravih Namazı varki, Teravihin müdavimleri, vakit namazlarından daha fazladır. Hem de  yatsı Namazı ile beraber 33 rekat, bazı Camilerde Teravih Namazı Hatimle kıldırılır. Usanmamak, bıkkınlık çekmeden milyon, milyar insanların komutla el bağlamaları yan yana gelmelerinden büyük sivil toplum kuruluşu bulamazsınız.
İnsanları, insana davet etmek, şirktir köleliktir. izahına çalıştığım en büyük siviltoplum milyar insanların Cem olmaları Allah'a kulluktur.
Ramazan Ayı Kur'an Ayıdır. Dünyalık hiç bir beşeri kitap ezbere okunmaz. Mukabelelerde Kuran'ı hıfz eden hafızlar cemaatine ezbere okur. Milyonlar onları takip eder. Bu da ayri bir mucizedir.

Kura'nın Müfessiri muhammed SAV'dir onun varisleri gerçek alimlerdir. Camiler maneviyat dolum tesisleridir gelenler boş dönmemelidir. Ramazan Ayımız mübarek olsun. Ümmetin uyanışına vesile olsun. Kuran ayında okunan Kuran'ı anlamayı,yaşamayı,anlatmayı, rabbim cümlemize nasip eylesin.

Sayısal olarak ben en çokum diye kimse böbürlenmesin. İlahi sivil toplum kuruluşunun sayısı tüm sayıların üstündedir. Kör olanlar görmese, sağır olanlar işitmesede Allah sayısı en çok olan, gücünü vahiy kül türünden alanlara bizide nefer eylesin. Vesselam.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.