banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

YRP İl Başkanı İsmail Yavuz'dan kaydırılan yatırıma tepki

Şanlıurfa OSB de yapılması planlanan yatırım değeri 72 milyon Avro ve 5.000 kişinin istihdam edileceği Tekstil fabrikası ile ilgili İsmail YAVUZ'dan açıklama.

Malum çevrelerin girişimleri ile nüfusu bir ilçemiz kadar olan Yozgat ilimize kaydırılması iddiaları beraberinde şu düşünceleri aklımıza getiriyor. Yozgat’a fabrika yapılmasına karşı değiliz. Lâkin Türkiye'nin 8 büyük il olan Şanlıurfa en genç olma özelliğini barındıran şehir olması hasebiyle genç işsizliği de beraberinde getiriyor. Durum böyle iken Şanlıurfa’daki yetkililerin iddiaya sessiz kalması gerçeği perçinler niteliktedir. Daha öncede bu tür iddialar ortaya atılmış lâkin kimseden ses çıkmamıştı. Şimdide proje yeri Şanlıurfa olarak belirtilip yeri bile hazır olan işsizliğin had safhada olduğu ilimizden alınıp yatırım yeri olarak Yozgat'ta kaydırılması kabul edilemez.

Eğer doğru ise Fabrika için yer tahsisi bile ayrılmış. Bu yere siz ne yapacaksınız bu sefer hangi yatırımcı gelecek diye Urfalı hemşerilerimizi oyalamaksınız.

Sorarım sizlere 5000 hemşerimiz kendi ilinde istihdam edilecekti.

Ama siz istiyorsunuz ki yine Urfalılar sağlıktan, eğitimden yoksun dışarıya Tarım işçileri olarak gitsin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.