banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Yerli Otomobili Kaçırdık Yan Sanayiye Talibiz!


Yeniliğe Yolculuk Buluşması ile 27 Aralık 2019’da Türkiye’ye tanıtılan ve geçtiğimiz cumartesi günü, Bursa Gemlik’te İnşaat Başlangıç Töreni gerçekleştirilen, Türkiye’nin Yerli ve Milli Otomobil Markası TOGG’un ara mamul ürün ve yan sanayi ürünlerinin üretimi için, en önemli merkez olarak Şanlıurfa, öne çıkıyor. Gerek insan kaynağı potansiyeli, gerek jeopolitik konumu ve gerekse 6.Teşvik Bölgesinde yer alması ile otomotiv yan sanayi ve ara mamul ürünleri yatırımcıları için Şanlıurfa, önemli bir merkez konumunda.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, “Öncelikle yerli otomobilimiz hayırlı olsun. Evet, yıllardır büyük bir umutla, hayata geçirilmesini beklediğimiz yerli ve milli otomobilimiz, hükümetimizin büyük destekleri, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ve TOBB Başkanımız Sn. M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nın büyük çabalarıyla ülkemize kazandırıldı. Şimdi, hükümetimizin, yerli otomobil yan sanayi ve ara mamul ürün yatırımcıları için, bölge belirlemesini, bu bölgenin 6. Teşvik Bölgesi’nin cazibe merkezi Şanlıurfa olmasını ve sektörel bir destek programı geliştirmesini bekliyor, otomotiv sektörü yan sanayi ve ara mamul ürün yatırımcılarını, 6. Teşvik Bölgesi’nin cazibe merkezi Şanlıurfa’da yatırım yapmaya davet ediyoruz.” dedi.
Yerli ve Milli Otomotiv Sektörünün, kalkınma ve istihdamın yaygınlaştırılması adına, bir bölgeye sıkıştırılmaması gerektiğini de ifade eden Başkan Peltek, kalkınma düzeyi ile doğru orantılı olan sanayileşmenin, önemli bir örneği olan ve Avrupa’nın en büyük otomotiv markalarını bünyesinde bulunduran Almanya’da; BMW Münih’te, Opel Rüsselsheim’da, Audi Zwickau’da, Volkswagen Berlin’de, Mercedes ve Porsche ise Stutgart’ta üretiliyor. Hükümetimizin de bu yönlü bir sektörel politika belirleyerek şimdiden alt yapı çalışmalarına başlamasını umut ediyoruz. Çünkü bu sektörel yayılma ile bölgesel kalkınma, ulusal kalkınmaya dönüşebiliyor.” diyerek sözlerini tamamladı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.