banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Yeni Kararlar Sonrası Sebze Meyve Fiyatları Nasıl Etkilendi?

Herşeyin mevsim normallerin sweviyesinde seyrettiği bir dönemde Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler hayatın tamamını derinden etkilerken, haliyle meyve ve sebze satış fiyatlarında nasıl bir etki oluşturduğu merak konusu olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilim kurulu tavsiye kararları sonrasında yaptığı açıklama, 30 büyükşehir ile Zonguldak'a araç giriş çıkışı yasaklandı. 20 yaş altındakilere sokağa çıkma yasağı getirildi. Toplu alanlarda maske takılması zorunlu olacak. 3 adım kuralına uymayanlara ceza verilecek.

İşçileri bakanlığının "Çok acele" başlıklı genelgesi ile 81 ile gönderilen bu kararlar sonrası tüm ülkede yaşamı derinden etkilerken bunun meyve ve sebze fiyatlarına yansıması merak konusu olmuştu.

FİYATLAR MEVSİM NORMALLERİ SEVİYESİNDE

Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ŞASEMKOM) Kemal Sezer, ‪Sebze meyve komisyoncuları olarak görevlerinin başında olduğunu, üreticinin ürünlerini vatandaşa ulaştıracak olan halkada bir sıkıntı olmadığını belirtti.

Hal Pazarı Esnaflarından Yusuf Kılıç ise İşlerinin başında olduklarını dile getirerek; "‪Sebze meyve satışı ile ilgili bir kısıtlama söz konusu değildir. ‬‪Biz işimizin başındayız. ‬‪Halkımızın endişesi olmasın,‬ ‪sebze meyve mevsim fiyatlarıyla satılmaktadır" dedi.

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ DENETİM YAPTI

‪Koronavirüs tedbirleri kapsamında ayrıca Şanlıurfa Tarım müdürlüğü ekipleri sebze ve meyve kamisyoncularını denetleyerek esnafa, virüsle mücadele kapsamında alıncak önlemleri anlattı, maske ve eldiven takma zorunluluğunu hatırlattı.

Kaynak: www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.