banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Viranşehirli Kadınlar becerilerini sergiliyorlar

 Viranşehir’de faaliyetlerine başlayan ve Viranşehir Kaymakamı Dr Huzeyfe Citer’in girişimleri ile açılan Becerikli Kadınlar Merkezi, kadınların hem üretmelerine hem de ürettiklerini satmalarına olanak sağlıyor.

Biri Kışla Mahallesi diğeri de Hürriyet Mahallesinde açılan Becerikli Kadınlar Merkezine şimdiden yoğun bir şekilde talep bulunuyor. Becerikli Kadınlar Merkezini ziyaret eden Kaymakam Citer merkezlerde çeşitli incelemelerde bulundu.

Becerikli Kadınlar Merkezi ile ilgili Proje Ofisi Koordinatörü Fethi Üncal’dan bilgi alan Citer Viranşehirli kadınların istihdama dahil edileceklerinin altını çizerek şu açılamaları yaptı: ” Toplumun yarısını oluşturan kadınların sosyal hayattan dışlanması o toplumun felaketi olur. Viranşehirli kadınların iş hayatında yer edinmesi, sosyal hayatta aktif olmasının önünde birçok engel var. Biz bu engelleri göz önüne bulundurarak, Viranşehirli kadınların hem sosyalleşmesi hem de aile bütçesine katkı sağlamaları için Becerikli Kadınlar Merkezini açtık. Bu merkezlerde kadınlarımız hem üretecek hem de sosyalleşecek. Faaliyete yeni giren bu merkezlerimize halkımız şimdiden ilçe halkımızın ilgi ve alakasını çekti. Bazı vatandaşlarımızı gelerek hem teşekkür etti hem de her konuda destek sözü verdi. Bu durum bizleri çok sevindirmiş ve doğru yolda olduğumuz göstermiştir” dedi.

Kaymakam Citer açıklamalarının devamında: “ İŞKUR Meslek Edindirme Kursları ile Becerikli Kadınlar Merkezinde Viranşehirli Kadınlar meslek öğrenebilecek, bunun yanında okuma yazma kursları, kuran kursları, bilgisayar kurslarından faydalanarak sosyal destek elde edecektir” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.