banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der

Vergi Dairesinden 3.cü taksit için uyarı

Vergi Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, “Bilindiği üzere, 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanundan yararlanarak borçlarını taksitlendirmiş olan vatandaşlarımızın üçünçü taksitlerini ödeme süresi 30 Eylül 2011 tarihinde sona erecektir.

 

             Konu ile ilgili olarak kamuoyunun aydınlatılmasına yönelik olarak Vergi Dairesi Başkanlığımızca hazırlanan Basın açıklaması aşağıya çıkarılmıştır”

 

“6111 Sayılı bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanundan yararlanarak borçlarını taksitlendirmiş olan vatandaşlarımızın içinde bulunduğumuz bu eylül ayının sonunu kadar 3.ncü taksitlerini ödemeleri gerekmektedir.

 

            Bilindiği üzere mükelleflerimiz bu yasa kapsamında yapılandırdıkları borçlarının ilk taksitlerini mayıs veya haziran ayında,  ikinci taksitlerini temmuz ayında ödemiş olup,  üçüncü taksitlerini ise içinde bulunduğumuz bu eylül ayının sonuna kadar ödemeleri gerekmektedir.

 

            Bu yasa ile getirilen  kolaylıklardan yararlanmanın önemli bir şartı da; hem taksitlendirilen borçların en fazla  iki  taksidinin,  hem de cari yıla ait beyan edilen yıllık gelir / kurumlar vergisi,  gelir stop, KDV, ÖTV veya  damga vergilerinin en fazla  iki  dönem ödemesinin geciktirilmemesi gerekmektedir.

 

 Diğer bir ifade ile,  mükelleflerimiz en fazla  iki  taksiti  yasal süresinde ödememeleri halinde  söz konusu kanun hükümlerinden yararlanma hakkını  kaybedeceklerdir.

 

Hakkı kaybolan bu mükelleflerimizin ödenmeyen borçları yapılandırma öncesi haline dönüşecek ve gecikme zammı ile birlikte 6183 Sayılı kanun hükümlerine göre haciz dahil olmak üzere her türlü cebri takibe tabi tutulacaktır.

 

Bu nedenle geçmiş olan iki taksitten birini ödemeyen veya geciktiren mükelleflerimizin   son ödenme süresi  30 Eylül Cuma günü olan 3.ncü taksitlerini,  30 Kasım  Çarşamba günü ödenecek olan dördüncü ve bu şekilde ay aşırı  ödenecek müteakip  taksitlerini aksatmamaları  büyük önem arz etmektedir.  

 

 Bu yüzden mükelleflerimizin üçüncü taksitlerini bu ayın son gününü beklemeden bir an önce banka şubelerine veya vergi dairelerine ödemelerinde fayda bulunmaktadır. 

 

Öte yandan 1985 model ve daha eski motorlu taşıtları kapsayan Hurda yasası için  başvuru süresi de  31 Aralık 2011  de sona ermektedir.

 

Bilindiği üzere 1985 ve daha eski model araçlar , motorlu taşıt vasfını yitirmiş veya mevcut olmayan 1998 ve daha eski araçlar ile Temmuz 2003 tarihinden önce çalınan veya trafikten çekme belgesi olan araçlar için bu düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin de  vakit kaybetmeden ilgili vergi dairelerine  başvurularını yapmaları  kendi menfaatleri icabıdır. "denildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.