banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Vedat Polat, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkan adaylığını açıkladı

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkan adayı İş İnsanı Vedat Polat, bir otelde akşam yemeğinde bir araya geldiği basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Polat açıklamasında şunları kaydetti :

"Değerli basın mensubu arkadaşlar, değerli Şanlıurfa’lı iş insanları, sanayicilerimiz, esnaf arkadaşlarımız ve değerli Şanlıurfa halkı. Bugün burada Şanlıurfa Ticaret Borsamıza üye olan iş insanlarımızla birlikte yaptığımız toplantı sonucuna göre Şanlıurfa Ticaret Borsası seçimlerine girmeye karar verdik.
Bize bu kararı aldıran sebep, Şanlıurfa Ticaret Borsamızda uzun yıllardır değişmeyen ve şehrimize artık faydalı olduğuna inanmadığımız Ticaret Borsamızın yönetimi ve yönetim tarzıdır.
Şuan ki mevcut başkan Sayın Mehmet KAYA’nın geçmişte Ticaret Borsamıza elbette değerli hizmetleri olmuştur.

Ama bir sivil toplum kuruluşuna 25 yıldır başkan olmuş olmanın vermiş olduğu atalet, metal yorgunluğu, enerji tükenmesi ve kurumu kendi malı olarak görme gibi zaman içerisinde oluşan olgu ve yaklaşımlardan dolayı mevcut başkan ve yönetiminin, hem Şanlıurfa’daki sektörümüze ve hem de borsamıza artık fayda yerine zarar vermeye başladığını özellikle son 5-6 yıldır üzülerek görmekteyiz. Ve bu durum artık bizleri sorumluluk sahibi insanlar olarak Şanlıurfa’mız adına rahatsız etmektedir. Bu nedenle böyle bir karar almış bulunmaktayız.
Evet, az öncede söylediğim gibi Sayın Mehmet KAYA geçmişte bu başkanlığa ilk başladığı yıllarda belki faydalı hizmetler yapmış olabilirler. Aslında bizler, bu dönemki seçimlerde Sayın Mehmet KAYA’nın Şanlıurfa kamuoyu önüne çıkarak, bugüne kadar kendisine oy veren insanlara teşekkür edip, 25 yıl başkanlık yaptıktan sonra bayrağı yeni jenerasyonlara, sektördeki ve iş dünyasındaki yeni insanlara devredeceğini düşünüyorduk.
Ama kendisi bunu yapmak yerine;
Sektörümüzden olmayan insanların borsaya kaydını yaparak kendisini başkan seçecek kişilerden üyeler oluşturmaya,
Kendini başkan seçmeyeceğini düşündüğü üyelerin kayıtlarını usulüne uydurarak silmeye,
Borsaya kayıtlı olması zorunlu olan iş insanlarının kayıtlarını bilerek yapmamaya veya yapmamak için zorluklar çıkarmaya,

Karşısında böyle bir oluşum olduğunu görünce de seçmenlerinin yeni bir oluşum yapmasına engel olmak ve onlara zaman vermemek için yıldırım hızıyla 15 gün sonrasına yani 1 Ekim’e seçim tarihi belirlemeye,
Üyeliği askıda olan insanların haberdar olmaması için, üyeliğinin askıda olduğunu ilan etmeyerek bunu açıkça gizlemeye çalışarak, Ticaret Borsası’nın asıl sahibi olan kişilerin elinden seçme ve seçilme haklarını almaya çalışmıştır.
Bu tavırların hepsi bizlere şunu göstermektedir ki;
Sayın Mehmet KAYA artık Şanlıurfa Ticaret Borsasını binlerce esnaf ve iş insanına ait bir yer olarak değil, kendi malı olarak görmektedir. Kusura bakmayın biz buna müsaade etmemek için elimizden gelen tüm meşru çalışmaları yapacağız, esnafımızı ve iş adamlarımızı kapı kapı dolaşıp farkındalık yaratacağız.


Buradan özellikle oy kullanacak esnafımıza ve iş insanlarımıza seslenmek istiyorum;
Size gelecekler, hatırla gönülle oy isteyecekler, olmadı aile büyüklerinizi akrabalarınızı araya koyacaklar, olmadı türlü türlü yerlerden sizlere baskılar yapacaklar, sizden söz almaya hatta yemin almaya çalışacaklar, o da olmadı gece evinize gelip çulunuza geldik diyecekler.
Bunlara fırsat vermeyelim lütfen. Bunlara verecek tek cevabımız olmalı.
Bunlara diyelim ki; Biz artık liyakatli insanlara oy vereceğiz, 25 yıl burayı yönettiniz, yeter diyelim, hayırdır bu neyin hırsı diyelim.
Unutmayalım, bizler düzelmeden ve bu şehrin STK’ları düzelmeden bu şehir kalkınmaz ve düzelmez.
Ve unutmayalım o perdenin arkasında vicdanınızla baş başa kalacaksınız. Şehrimiz için lütfen aklımızı ve vicdanımızı dinleyelim, başka hiç kimseyi değil.
Ve son olarak Sayın Mehmet KAYA’ya ve yönetimdeki arkadaşlara kendilerinin de oylarına talip olduğumuzu söylemek istiyorum.
Bu oluşuma destek veren tüm üyelerimize ve iş insanlarımıza ve buraya gelen siz değerli basın mensuplarımıza teşekkür eder,Saygılarımızı sunarız. "(RHA Ajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.