banner2
Öne Çıkanlar toz Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy Haliliye Beyaz TV ural

Vali Güvenç,


            Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Organize Sanayi Bölgesinde müteşebbis heyeti toplantısına katıldı. KOSGEB Toplantı Salonunda sanayicilerle bir araya gelen Vali Celalettin Güvenç, sanayicilerin her zaman yanında olacağını söyledi.
           OSB Bölge Müdürü Remzi İnallı’nın bölgeyle ilgili yaptığı brifingin ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, sanayicilerin yaşadığı sıkıntıları anlattı. Şanlıurfalı sanayicilerin çevre illerdeki sanayicilerle rekabet edemediğini söyleyen Ertekin, “Şanlıurfa OSB henüz emekleme döneminde. Birinci OSB bitti. Alt yapıda yol, su ve en önemlisi enerji fiyat farkında yaşanan sıkıntıların çözülmesi gerekiyor. Ama umutluyuz. Sayın valimiz çözüm odaklı çalışıyor. Dolayısıyla şanslıyız” dedi.
            Göreve başladıktan sonra OSB’yi ilk defa ziyaret ettiğini ancak Başkan Ertekin’den bölgenin yaşadığı sorunları çok defa dinlediğini ve görüştüğünü belirten Şanlıurfa Valisi Celalettin Güzel ise, “Sayın Bakan Faruk Çelik ile de istişare ettik. Başkanın anlattığı sıkıntıların tamamı ilgili bakanlar nezdinde tartışıldığını ve devletin, hükümetin gündemine taşındığını biliyorum. İnşallah var olan ve üçe indirgenen sorunları da çözeceğiz. Çözmek zorundayız. Çünkü Şanlıurfa önü açık olan gelecek dönemde çok büyük yatırımcıların geleceği ve dolayısıyla Türkiye’nin yıldızı olmaya aday bir organize sanayi bölgesidir. Süratle alt yapı sorunlarımızı, sanayiciyi rahatsız eden maliyet unsurlarını yükselten konuları çözmek durumundayız. Bunun için de çalışıyor ve buradayız” dedi.

            Celalettin Güvenç, bir ilde nakliye, ulaşım ve iletişimin kolay olması ve ham madde maliyetlerinin düşük olması halinde sanayicinin yatırım yapacağını söyleyerek, “Bunlar olmazsa sanayici yatırım yapmaz. Bunun için de bizlerin çok çalışması gerekir. Ar-ge’ye, reklama, çevre ve sosyal politikalara, sosyal sorunlara, sanayicimiz iş adamlarımız duyarlı olacak, yatırım yapacak. Kazandığımızın bir kısmını tekrar bu işlere yatırmamız lazım” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Önümüzdeki günlerde büyük bir süt firmasının Şanlıurfa’da yatırım yapmak için yer bakacağı müjdesini de veren Vali Güvenç, “Hemen bir de müjde vereyim, sabahleyin OSB Genel Müdüründen aldığım bilgiye göre Bakan Faruk beyle görüşmüşler. Süt ürünleri için yüz dekarlık bizden yer istemekteler. Önümüzdeki hafta gelecekler. Bilmelisiniz ki bunun yatırımların arkası gelecektir” dedi.

Vali Güvenç, Mürşitpınar demiryolu projesinin yapılması ve sanayicilerle buluşturulması için Ulaştırma Bakanlığı nezdinde çalışma yaptıklarını ifade ederek,  demiryolunun gelmesi halinde pazara ulaşmada ve ham maddenin gelmesinde büyük kolaylıkların sağlanacağının altını çizdi. Her zaman sanayicilerin önünde ve yanında olacağını söyleyen Vali Güvenç, bunun için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini belirtti.

Bu arada toplantıya Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra, Vali Yardımcıları Ramazan Seçilmiş ve Soner Zeybek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, OSB Bölge Müdürü Remzi İnallı, Evren Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Arslan, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekteri Uğur Büyükhatipoğlu ile sanayiciler katıldı.

Toplantının ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yeni yapılan yollarda da incelemelerde bulundu.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.