banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Urfalı kadınlar böyle emekli olacak

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Hakan Hastürk tarafından verilen seminere yaklaşık 80 ev hanımı katıldı. Şairnabi kültür merkezinde verilen seminerde
Sosyal güvenlik bilincinin yerleşmesi için özellikle hedef kitlenin ev hanımları olduğuna dikkat çeken Hastürk” ev hanımlarına nasıl sigortalı olabilirler ve emekliliğin önemini anlatmak için bu konuda bilgiler verip avantajlarını anlattık. Özellikle dantel, nakış yapan bayanların 237 lira prim ödeyerek bu avantajı aynı 320 lira ödemiş gibi 30 gün prim sigorta hakkına sahip olabiliyorlar. Bunun getirileri ise emeklilik hakkına ve emzirme ödeneğine sahip oluyorlar. Ev hanımlarını bu konularda bilinçlendirmek için seminerlere devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.