banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Urfa'da Geçen Kerkük Yumurtalık boru hattına saldırı!..

IKBY) Doğal Kaynaklar Bakanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, "Türkiye sınırları içinde Şanlıurfa'daki sabotaj nedeniyle Kürdistan Bölgesi'nden Ceyhan Limanı'na yapılan petrol sevkiyatı durmuştur" ifadeleri kullanıldı.

"Saldırı Kürt halkının rızkına yönelik"

Açıklamada Peşmerge güçlerinin IŞİD'e karşı yürüttüğü savaşa ve IKBY'deki ekonomik krize değinilerek, "Bu saldırı doğrudan Kürdistan Bölgesi'nde yaşayan halkın rızkına yöneliktir. Hükümet, IŞİD'e karşı savaşan Peşmerge güçlerinin maaşlarını ve ihtiyaçlarını da bu petrol hattından sağlamaktadır." denildi.

"Saldırıyı şiddetle kınıyoruz"

Türkiye'den saldırıları durdurması ve güvenliği arttırması talebinin dile getirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye hükümetinden güvenlik önlemlerini arttırmasını talep ediyoruz. Çünkü bu tür saldırılar Kürdistan Bölgesi'nde yaşayan halka büyük zarar vermektedir. Petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle hükümetimiz Peşmerge maaşlarını güçlükle karşılamaktadır. Çünkü petrol geliri oldukça azalmış durumda. Bu saldırı Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge güçlerinin terörizme karşı mücadelesine büyük zarar vermektedir."

Tüm açıklamalara karşılık Türkiye tarafından konuyla ilgili herhangi bir açıklamanın gelmemesi kafalarda soru işareti oluşturdu.

'Şanlıurfa bölgesinde sabotaj' iddialarını sorduğumuz Şanlıurfa Valiliği ise il sınırları içinde boru hattına yönelik herhangi bir sabotajin olmadığını belirtti.

Bu durumda petrol sevkiyatının neden durdurulduğu merak konusu olurken, Turkiye'nin konu ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor. (Osman Gulebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.