banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Şanlıurfa'da organik ürünler için semt pazarı yapılıyor

Organik Ürün Semt Pazarı’nın temel atma törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa İl Koordinatörü Sadık Yetim, belediye başkan yardımcıları, birim amirleri ve davetliler katıldı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın koordinasyonu ve finansmanı ile birlikte, Karacadağ Kalkınma Ajansının da katkılarıyla hazırlanan "Organik Semt Pazarı " projesi atılan temel atma töreniyle hayata geçiriliyor. Halepli Bahçe Mahallesi Kurtuluş Parkı yanında temeli atılan semt pazarı projesi kapsamında; 12 organik ürün büfesi yapılacağı belirtildi. Bu büfelerde organik gıda, organik kuruyemiş, organik süt ve süt ürünleri, kozmetik ve organik tekstil kategorileri de yer alacak. Yine proje kapsamında olan Organik Gıda Eğitimleri, Hijyenik Gıda Eğitimleri, Pazarlama Eğitimleri verilmiş olup teknik gezi İstanbul iline yapılacak.

BAŞKAN EKİNCİ,”2 AY GİBİ KISA SÜREDE HİZMETE SUNACAĞIZ”

Temel Atma törenine ev sahipliği yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, burada Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa İl Koordinatörü Sadık Yetim ile birlikte işçi bareti takarak incelemelerde bulundu, ardından kaynak yapan işçilerin yanına giderek burada kısa bir süre maskesi ile kaynak işi yaptı. Başkan ekinci ve beraberindekilerin inceleme yaptığı temel alanında işçilerle bir süre sohbet eden Başkan Ekinci, yapım işinin hızlandırılması ve kısa zamanda hayata geçirilmesi için talimat verdi. Temel atma töreniyle başlanılan projenin yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor. ‘Organik Semt Pazarı’ temel atma töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” 2 ay gibi kısa bir sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz.” dedi. Başkan Ekinci, ‘’Bilindiği üzere GAP İdaresinin koordinasyonun ve finansmanı, Karacadağ Kalkındırma Ajansı’mızın destekleri ile Organik Semt Pazarı ile ilgili müracaat ettik. Bu proje destek kapsamına alındı. Yaklaşık olarak 450 bin liraya yapılacak bir projedir. %50 hibe olan bir proje bu proje kapsamında 12 adet semt pazarı ile ilgili işyerleri merkezi olacak. Buradaki amacımız özellikle organik pazarı, organik ürünler konusunda Şanlıurfa’da biliyorsunuz yetiştiricilikte var. Bu ürünü talep eden vatandaşlarımız da var. Burada üretim şuanda Londra’da pazarlayan tabii üreticilerimizde var. Böyle bir alt yapı varken bu tarz bir pazara ihtiyaç duyuldu. Bu anlamda böyle bir çalışmaya başladık. Umarım iki ay gibi kısa bir sürede de hizmete sunulacak. Buradaki insanlarımız temiz, hijyen ve organik ürünlere rahatlıkla ulaşabileceklerdir. Burada dağıtılacak işyerleri bu alanda eğitim almış, sertifikaları olan vatandaşlarımıza verilecektir. ‘’ ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin de, ‘’Eyyübiye Belediyesi’ni kutluyoruz. Gerçekten çok güzel vizyonel projelerle ortaya çıkıyorlar. Bu Organik Semt Pazarı projesi de GAP İdaresinin de katkıları ile başlamış oldu. Organik Semt Pazarı bizim için iyi bir potansiyeli olan bir pazardır. Buranın hayırlı ve uğuru olmasını diliyoruz. İnşallah organik ürünler yetiştirip insanlarımızı sağlıklı besleyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Gap Ekolojik Dernek Başkanı Medet Abbasoğlu da bu çalışmadan dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür ederek şunları söyledi: ‘’Eyyübiye Belediyemizi Sayın başkanımız Mehmet Ekinci’yi kutluyorum. Gerçekten de Türkiye’nin çok modern bir organik tarım pazarı olacak. GAP İdaresi’nin organik küme projesi içerisinde Adıyaman’da tut, Diyarbakır’da üzüm, Kilis’te zeytinyağı, Şanlıurfa’da nar ve tıbbi aromatik ürünlerimiz var. Gerçekten ileride bunları Türkiye’ye pazarlarsak Şanlıurfa’nın da başka bir yönü ile de sesi de getireceğine inanıyorum. Burada emeği geçen çalışanlara ve başkanımız Mehmet Ekinci’ye çok teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.